Vem tar Vonn i vinter???

Trassel i privatlivet. På jobbet är hon bättre än någonsin.                                                                                                                                                                                                                                Lindsey Vonn bjöd på en ny show när hon lekte hem sin 44:e världscupser i säsongens andra störtlopp i Lake Louise.

Hon verkar inte det minst berörd av hon ligger i skilsmässa med maken och tränaren Thomas Vonn. Med ett nytt kanonåk sopade hon återigen banan med konkurrenterna . Den här gången blev segermarginalen ”bara” 1.68 till fransyskan Marie Marchand-Arvier och 1.91 till österrikiskan Elisabeth Görgl.

Att Vonn skulle bli svårstoppad var alla överens om. Men att hon skulle krossa allt motstånd två dagar i rad var absolut inte givet. Konkurrenterna har helt klart fått en del att fundera över. En av dom är definitivt Maria Höfel-Riesch, förra vinterns totalvinnare av världscupen. Sjätteplats idag, 2.08 efter och redan nu 186 poäng efter Vonn som lagt in högsta växeln mot en fjärde totalcup.

  ”Hur mycket ska Lindsey Vonn vinna med idag då?” Ja, den frågan ställs här och kommer säkerligen att ställas bra många gånger framöver. Fortsätter Vonn sin segercirkus lär det bli en spännande spelform framöver.

 Medan Vonn tar full pott så har det svenska fartlandslaget inte mycket att glädjas åt. Noll poäng hör inte till vanligheterna, ironiskt nog så lyckades Jessica Lindell-Vikarby bäst (31:a). Hennes fokus ligger på söndagens super-G…

 Det kokade garanterat under hjälmen på Anja Pärson igår. Idag såg hon mest vilsen ut i backen och attacken fanns inte där. 34:e plats, 4,23 efter Vonn. Kan det bli värre? Jo, faktiskt. 2005 var Anja inte bättre än 53:a.

I morgon blir det en helt annan historia i super-G.                                                                                                                                          Låt oss i alla fall hoppas det…

 Johan Ejeborg

Explore posts in the same categories: Vinterstudion

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: