Ryktet om bloggens död är betydligt överdrivet

Japp, jag utnyttjar denna travesti på Mark Twains klassiska replik.
Och med den borde alla tvivlare tystna.
Bloggen gör comeback med samma dunder och brak som Bankiren lämnade huvudstaden med igår.

Jaja, visst, man kanske kan tycka att det varit lite tyst på bloggen ett tag.
Det har det.
Anledninen är oklar.
Och hemlig. Det låter flummigt och bra.
Men jag ska försöka kämpa på den sista veckan också.
Kanske får jag draghjälp av Pops? Han borde i alla fall leverera ett sista inlägg innan han nu drar på semester i tre år. Typ.
Jacob? Njae.. Han är nog mest med på blogg-bilden.

***

Slottssprinten är över och det blev en fantastiskt fin tävling under blå himmel och strålande sol.
Ett vykort över Stockholm och en förkrossande norsk uppvisning på herrsidan.
Vilken fräckhet!! Inför Kungen å allt.

Att svensk sprint tappat mycket mark är ingen nyhet. Ljuset i mörkret är att det ser ut att komma nya namn.
Den satsning som nu aviserats är mer än välkommen för ett Sverige som ledde utvecklingen, men nu har sprintats förbi rejält.

Men det finns ju hopp: Jönsson är redan konkurrenskraftig. Brynte och Modin likaså. Teodor Peterson börjar visa vad han kan, och det finns några killar till.
Jag vill heller inte räkna bort den gamle Björnen. Men orkar han lägga ner vad som krävs för att försvara sina OS-guld?

På damsidan är ju sprintspecialisterna färre; distansåkarna hävdar sig ju bättre här, på de relativt sett långa banorna.
Kalla gladde vid slottet (lovar gott inför den korta klassiska delen av dubbeljakten på lördag) och har ett bra läge inför fortsättningen .

Mest imponerade Anna Olsson såklart. Hon har visat i vinter att hon är rejält på G igen. Hon verkar grymt sugen och laddad inför OS-säsongen. Hoppas bara kroppen håller. Starkt att åka så bra i finalen, med tanke på incidenten med Lina i tidigare heat, som såklart kostade kraft.

***

Ligger nu på en säng på ett sunkigt hotellrum i Falun och pustar ut efter 90 minuter skidåkning i tävlingsspåren och lika länge i hotellgymet. Har en besvärande kolhydratbrist och tittar jag till höger är jag oroväckande nära väggen.

Mat kanske? Jodå, men jag har lovat vänta på Yvette som just nu sitter och klipper ihop resultatet av sitt spännande möte med Petter Northug.
Norrmannen var på strålande humör och avslöjade i intervjun bland annat  att han lika gärna kunde blivit bonde, istället för skidåkare.
Håll utkik i ett sportprogram nära dig.

***

Imorgon kommer Bankien.
Bankiren har nämligen så viktiga affärer att sköta i sin bank, så bankiren var tvungen att lämna den Kungl. Hufvudstaden med expressfart för att hinna med eftermiddagsflyget till Nordpolen.
Idag skrider han runt på sitt marmorgolv bland småsparare och fallande kurser, och imorgon kommer han alltså hit.

Det passar mig bra; gav mig tid att pyssla och förbreda.
Har tillbringat förmiddagen med att skruva fast och säkra alla lösa föremål i kommentatorsbåset.
Ja, ni kanske hörde hur det lät i slutet av sändningen igår??
Bankiren är inte stor. Men heller inte känd för sin smidighet. När han skulle resa sig för att gå ner till studion lyckades han i samma rörelse riva ner en termos, en stol och en stor såndär vinda som man rullar upp kablar på.
Det lät förjävligt.
27 hårdrockstrummisar på epo hade inte kunnat åstadkomma ett mäktigare oväsen.

Men nu är sakerna fastlimmade, uppspikade eller åtskruvade.
Även termosen, och imorgon ska jag nita fast de traditionella ostfrallorna vi brukar få i Falun, så han inte kan riva ner dom heller.
Jag funderar även på att tejpa fast Bankiren själv.
Det kanske blir lugnast så.

Nu: MAT!!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

31 kommentarer på “Ryktet om bloggens död är betydligt överdrivet”

 1. Adam Says:

  Härligt med nya inlägg! – blev lite orolig där ett tag 🙂

 2. JE Says:

  ÄNTLIGEN!

  Måste bara nämna att Anna Olssons facit de senaste åren är otroligt bra, speciellt med tanke på skadeproblemen..

  26:e finalen i VC/VM/OS på 40 starter sedan 2004. 13 pallplatser (1×1,2×5,3×7) 8 st 4:e platser (varav 2 st är VM-finaler) och 5 ggr 5-6 plats.

  Sveriges jämnaste skidåkerska, borde alltid åka (minst) en stafettsträcka.

 3. Mia Says:

  Underbart att ni är tillbaka…. kan ni inte fortsätta med sportbloggen?! Jag menar det är ju bla friidrotts-vm på gång…

 4. Nobbe Says:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Abstinensen botad.
  Härligt Karlsson!!

 5. a Says:

  Ni skriver faktiskt inte särskilt mkt om skidskytte! Det är ju helt klart den allra bästa och roligaste sporten, det som Helena håller på att prestera är sjukt stort (vinna vc:en).

 6. Jakob Says:

  Ja! Härligt med nytt inlägg!

  Ge oss riktigt bra bevakning från världscupfinalerna med tokiga analyser över bonussekunder och jaktstarter från falun och poänganalyser och ”what if”-scenarier i Helenas jakt på världscupsegern (framför allt detta med att man får plocka bort tre tävlingar ger ju massa möjligheter till olika utvecklingar)

  Läsglädje!

 7. Johan Says:

  Ja, skidskyttet har ju fallit bort i glömska i denna bloggen. Helena är ju världscupledare och vi fick ju ett minigenombrott av en 19-årig herrskidskytt. Brinken blixtrade till med en helt galet bra tävling. Det finns mycket att skriva om.

  Det skulle vara kul om denna bloggen levde vidare så att man på något vis kunde följa försäsongen i de respektive sporterna. Om det finns såna möjligheter hade det varit super!

  Tack för en grymt bra blogg ialla fall och nu får vi hålla tummarna för en bra svensk avslutning på säsongen…

 8. Gabriel Says:

  ”Sveriges jämnaste skidåkerska, borde alltid åka (minst) en stafettsträcka.”

  Ja, minst! Helst alla fyra!

  Fast förstå om det var tillåtet, då skulle Northug köra alla fyra sträckorna för Norge och bita sig fast, inget land skulle någonsin kunna ta Norge i en stafett.

 9. Cheechoo Says:

  Jag tror inte ens en hel hord med vilda hästar kan få Ulfbåge att börja blogga…

 10. Stefan A Says:

  Petter Statoil verkade slut efter sprinten, blir nog Cologna som tar hem det här.

 11. Gabriel Says:

  Jag tyckte att han såg sjukt slut ut på sista varvet i femmilen, han liksom svajade med överkroppen och såg ut som att han skulle kollapsa. Den killen åker verkligen på rent självförtroende och vilja, det kan inte vara bra för kroppen i längden att köra över sin förmåga så mycket. Kolla på Elofsson… Nä han bör nog ta det lite lungt här Northug.

 12. Marius Says:

  Jeg ønsker Kalla og Hellner lykke til i helga, men jeg vil bare skyte inn og si at Petter Northug bevisst roet ned de siste fem kilometerne på 50km’eren for å spare krefter, og at han røk ut av sprinten i Stockholm med vilje fordi Cologna også hadde røket ut i kvartfinalen. Så han er nok mer uthvilt enn dere tror. Dessverre. Måtte den beste vinne!

 13. Marie Says:

  Phu, abstinensen var stor efter att inga nya inlägg kommit in på flera dagar, men nu är ordningen återställd. Idag laddar man får Faluns mördarbacke 🙂

 14. Gabriel Says:

  Marius>> Det är möjligt att han är utvilad, men jag tror att det finns vissa risker med att ha ett så starkt psyke som Northug, just att han pressar sig över sin förmåga så ofta. Det var precis vad Per Elofsson gjorde eftersom han åkte mot dopade skidåkare hela tiden.

  Det blir hur som helst en mycket spännande helg!

  Fan vad skönt att Kalla slog Polskan!

 15. Marius Says:

  Jeg håper virkelig for deres del at de svenske langrennstrenerne deler synspunktet ditt på sterk psyke Gabriel: ”det finns vissa risker med att ha ett så stärkt psyke…”. Det forklarer i så fall en hel del. Hvis det hadde vært farlig å slite seg ut så hadde Bjørn Dæhlie sittet i rullestol. (Dæhlie ga seg fordi han falt på rulleski og ødela ryggen) Grattis med Kalla

 16. carina Says:

  Tror väl aldrig det kan vara till speciell nackdel med mental styrka. Northug har nog väldigt mkt nytta av sitt starka psyke.
  Kanske ibland har fått sota för sin kaxighet dock, men tycker det är härligt med idrottare som verkligen tror på sig själva.
  Hoppas på Petter före Dario till världscupsvinst!

 17. Frans Says:

  Jonas och Niklas. Idag gjorde ni en av era sämsta tävlingar för säsongen.

  Jag vill se skärpning på kommentatorsfronten till de avslutande loppen! Ni är INTE dåliga och det räcker med att göra EN sak bättre för att det skall bli riktigt bra: Koncentrera er på tävlingen och lev er in i loppet!!! Sluta med en massa runtomkring-skitsnack.

  Ex.1 Den avslutande tourens regler kan man dra mellan lopp och inte mitt i spännande lopp. I onsdags och idag rabblade Jonas något mer eller mindre obegripligt mitt i loppen. Reglerna vore mycket smidigare att förklara med hjälp av grafik mellan loppen.
  Ex.2 Det tröttsamma dopingsnacket kan man också ta andra gånger än mitt i spännande lopp.

 18. Larsson Says:

  Suck… Prövningarna fortsätter för Södergren, operation igen.
  Hoppas Charlotte inte kör slut på sig på klassiska delen i morgon, men hon lärde sig nog läxan i VM sist.

 19. Gabriel Says:

  Well Marius, om du anstränger din norska hjärna lite så kanske du kan förstå vad jag menar.

  Petter har aldrig gjort några bra resultat i klassiskt tidigare, speciellt inte på 5-mil. Nu är han bland de första på ren vilja. Det är skillnad mellan att ta ut sig och att åka långt över sin förmåga så som Petter gör, för att han har en så stark vilja.

  Per Elofsson var likadan och även om han inte hamnade i rullstol så gick hans kropp sönder så pass att han fick sluta åka skidor. Och då pratar vi om en kille som vann världscupen 2 år i rad när han var 23 och 24 år gammal samt 6 OS och VM-medaljer. En kille som åkte skiten ur en rad genomdopade åkare. Kolla bara hans defileringsseger mot Jari Isometsä från Lahti 2001, där den senare sedan åkte fast med kroppen full av doping:

 20. Marius Says:

  Vi får se. Du undervurderer Petter Northugs fysiske kapasitet. Per Elofsson var en fantastisk skiløper og en kjempefyr men det var nok treningen som tok knekken på ham, ikke konkurransene mot dopede løpere. Han trente forferdelig hardt og måtte dessverre legge opp altfor tidlig. Northug derimot kommer til å legge opp fordi han vil, ikke fordi han må. Det blir nok gullmedaljer i både klassisk og skøyting, på både intervallstart og fellesstart. Håper på en skikkelig duell mot Marcus Hellner på 15 km i OL neste år. Den klassiske 5-mila i Ol tar Northug hvis han vil.

 21. Rikard Says:

  Gabriel>> Herregud vad snackar du om?

 22. Gabriel Says:

  Rikard>> Svårt med läsförståelsen?
  Jag pratar om att Petter Northug är en åkare som kör långt över sin egentliga kapacitet när han har vittring på seger. Med tanke på vad han presterat i klassiskt tidigare i sin karriär så är det helt otroligt att han lyckades komma femma i en femmil i klassiskt. Det kan finnas risker med att köra över sin kapacitet för mycket, det är Per Elofsson ett bra exempel på.

  Förstår du nu, eller ska vi kalla in en reporter från P4 Klartext som kan förenkla resonemanget ytterligare?

 23. Anders Says:

  Gabriel>> Per Elofsson tränade för hårt för tidigt utan egentlig grund att stå på. Därför kollapsade han. Inte för att han tog ut sig för mycket på tävlingarna. Dählie, Alsgård o co krossade också dopade åkare utan att gå i väggen för det.

 24. Jessica Says:

  Intressant diskussion om Per Elofsson, men han hade oturen att råka ut för en sjukdom som fortfarande påverkar honom. Många saker kan drabba skickliga idrottare hur bra träningsupplägg de har och hur perfekt allting sköts. Måste säga att jag hejar på Petter, hoppas han vinner. Är imponerad av hans vilja.

 25. Marius Says:

  Det var det:( Gratulerer Dario Cologna med verdenscupseieren og Marcus Hellner med andreplass i dag.

 26. Marius Says:

  Det var det:( Gratulerer Dario Cologna med verdenscupseieren og Hellner med andreplass i dag.

 27. Gabriel Says:

  ”Gabriel>> Per Elofsson tränade för hårt för tidigt utan egentlig grund att stå på. Därför kollapsade han. Inte för att han tog ut sig för mycket på tävlingarna. Dählie, Alsgård o co krossade också dopade åkare utan att gå i väggen för det.”

  Det vet jag väl. Det jag försöker säga är att Per Elofsson var en person som både kunde träna och åka över sin egentliga förmåga, han hade en otroligt hög smärttröskel och det fick han betala för. Petter Northug är av samma sort. Han borde ha varit flera minuter efter på klassiska femmilen om man ser till vad han presterat tidigare i klassiskt men han pressade sig till en femte plats. Idag fick han betala priset för det. Han har kört över sin förmåga för länge och nu skiter det sig.

  Det känns ju rätt skönt att Hellner körde ifrån Northug för då kan norrmannen fortsätta hävda att han aldrig kommer att förlora mot Hellner i en spurt. Än så länge.. Grymt Hellner! Nu kanske det är dags för Northug att svälja sin kaxighet.

 28. Anna Says:

  Är det så hemligt varför ni inte har bloggat på några dagar?

  Ska Popsen ha semester i 36 månader? 😛 låter som att han ger upp sin karriär….eller typ 3 år…ironiskt säkert…men hoppas han kommenterar nästa vinter med!

  \Anna

 29. Marius Says:

  Gabriel… Er du sikker på at du vil gå den vägen? Er du helt sikker på at du ikke vil trekke tilbake den siste kommentaren din om Northug? Du vet det vil by seg mange, mange anledninger for meg til å komme med slike kommentarer til deg i årene fremover:) 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4… sekundene tikker, siste mulighet!!:D

  Jeg skal huske den Gabriel:)

 30. Gabriel Says:

  Marius> Det är ju Northug som är kaxig och säger att han ALDRIG kommer att förlora en spurt mot Hellner. Om Northug hade orkat hänga med i täten igår så tror jag att Hellner hade slagit honom. Men det spelar ju egentligen ingen roll var på banan han slog Northug, det sköna var att han gjorde det.

  Det går bra att vara så kaxig så länge man vinner, men när man börjar förlora får man finna sig i att folk ger tillbaka. Nu är iofs Hellner en schysst och ödmjuk kille som aldrig skulle ge igen trots Northugs alla dumma kommentarer.

 31. Marius Says:

  Hellner er sikkert en bra fyr han, men det er deg og kommentaren din vi snakker om. Jeg skal huske den, hevnen er søt:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: