Jag mötte Kalla…

Sista kvällen på Atrium, imorgon lämnar de som är kvar från SVT:s team Liberec. Hotellets servitris Iva (som ni kunnat läsa om tidigare) gav oss varsitt kuvert. Där stod, på svenska: ”Tack för att du använder vårt hotell”. Det kändes fint, i tröttheten efter ett avslutat mästerskap är man lite känsligare än normalt så vi alla blev nog lite rörda av det gulliga meddelandet.

*** 

Den snö som föll under första veckan har nu forsat bort från denna del av Tjeckien, oj vad det har töat snabbt. Har nog aldrig sett så många skitiga bilar på så liten yta samtidigt som på den geggiga pressparkeringen idag. Finns dubbla anledningar att skämmas när vi återlämnar hyrbilen imorgon, dels krockskadan (i vår otäcka olycka, haha) och dels det faktum att bilen ser ut att ha varit med i någon form av gyttjebrottning.

***

Jag mötte Kalla idag, det var när hon packade in sina lagg i vallabussen för sista gången den här resan. Hon hade fortfarande ingen förklaring på vad som hände igår. Hon var inte sjuk. Det var bara en dålig dag. Fast hon hoppades att hon skulle förstå lite mer vad som hände inom några dagar, vad hon nu menade med det.

Hon verkade inte alltför nedstämd i alla fall, även om jag sett henne gladare. En 21-åring skulle ju annars kunna må rätt dåligt av att få en överkryssad geting i betyg av ”svenska folket” när Expressen ställde frågan.  Enligt mig var domen väldigt hård, men när folket röstar och/eller skriver kommentarer existerar ju sällan gråskala, allt är svart eller vitt.

***

Dagens jobb var annars att få ihop ett sammanfattande slutjobb på svenskinsatserna här nere till sportspegeln. Det blev lite spretigt men det är ju så VM varit. De som skriker ”Fiasko” tycker jag är direkt fel ute, samtidigt var det ju väldigt mycket som gick snett. Södergrens dubbeljakt och Kallas stafettsträcka var tillsammans med norrmännen Northug/Hattestads avslutningar och finskornas sprintstafett de prestationer som imponerade mest på mig. Å andra sidan hade jag förväntat mig mycket mer av herrsprint x2, herrstafett och damernas tremil från svensklägret. En del bra, en del dåligt – lite spretigt som sagt. Om ni inte sett det och vill ta chansen att såga/hylla mitt och Tirhedens sista verk här nere kan ni ju klicka här. Om inte annat är det underbart att se Cesar Baena från Venezuela i spåret.

Nu lämnar vi Tjeckien, lika bra det, snön som föll så tätt i början av VM drog ju härifrån redan i början av veckan…

/reporter Bränholm

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

8 kommentarer på “Jag mötte Kalla…”

 1. MattiasE Says:

  Efter lång ökenvandring i svensk längdskidåkning så ser vi ljuset i(först och främst)en talang som heter Charlotte Kalla.När hon slog igenom med dunder och brak tänkte vi;Nu blir det medaljer, medaljer! Sen när hon inte presterar,leverar och ger oss medaljerna vi vill ha, ja då bli vi besvikna.Vad är det för fel? Är hon sjuk?
  Nä jag tror inte hon är sjuk på något sätt.Hon har nånting stort inombords(nånting unikt!), men vi kan bara få se det ibland, i små pyttsar.I små doser.
  (Hon är som en oslipad diamant som behöver bearbetas för att sen glittra och glänsa).Vi får bara se det glimmra förbi stundals för att sen explodera av kraft och utklassa alla konkurrenter under en lång period.Hon är fortfarande väldigt ung och lovande och hennes karriär har bara börjat på nånting mycket stort…

  Ja det är mina tankar vad jag hoppas och tror på.

 2. Sandra Says:

  haha ja om Sveriges VM var ett fiasko, vad kallar man då ryssarnas? 🙂

 3. Anna Says:

  men att ryssarna ‘gruppdopar’ sig är väl inte nån annans fel?

  men Sverige hade inte ett fiasko :p fler medaljer en förra gången!

 4. Nisse Says:

  Hur tänker en sportjournalist? Kvälls tidningarna har bara suttit och väntat på en anledning att sänka Kalla
  anledningen är i första hand inte sportslig utan därför att hon blivit för populär. Direkt efter jaktstarten blev hon lynchad av mobben för en prestation som jag tyckte var helt ok (årets bästa).
  Sportjournalister som borde kunna lite psykologi borde väl inse att det bygger inte upp henne inför kommande lopp under VM. Är det inte bra resultat man vill se? Eller är det krossade talanger som skall sälja lösnummer? Nej det här var en svinaktig kampanj
  tom norska skribenter undrade vad vi höll på med för så skulle man inte göra i Norge (kan det vara en orsak till att Norge alltid är bättre än oss). Nej jag råder dig Charlotte att flytta till Norge eller Finland och tävla för dom, vi har inte förtjänat dina tjänster.

 5. Björn Says:

  VM var inget fiasko, det var definitivt ett fall framåt jämfört med 2007! Men eftersom det började så bra med Södergrens silver och följdes upp godkänt med silver och brons i damernas stafetter så kändes det givetvis som en trist avslutning.

  Att såga Charlotte Kalla är tarvligt. Visserligen vann hon Jerringpriset förra året, men det säger egentligen mer om att hon vann ”folkets” hjärtan än om hennes resultat förra året. Segern i Tour de Ski vann hon genom ytterst habila insatser i den sprintintensiva touren. På de korta distanserna (stafettsträckan är ju bara 5 km) imponerade hon mest också i detta mästerskap. Att en så ung åkare som Kalla har ett ”mellanår” är inte konstigt. Men förväntningarna på denna fina talang är givetvis för högt ställda!

  Nä, nu siktar vi mot Vancouver – och när det går åt skogen där siktar vi mot VM i Norge – och när det går åt skogen där siktar vi mot OS 2014… Mot framtids segrar!

 6. Mattias Says:

  Dom där omröstningarna i kvällstidningarna lockar verkligen alltid fram de största idioterna på nätet!

  Nåt jag också retar mig på är sportpanelerna i SVT och TV4´s morgonsoffa där så kallade experter får sitta och prata om längdskidor utan att ha en susning. Perlskog efterlyste mer djävlaranama och fick det att låta som om Marcus Hellner bara haft Wassbergs vilja hade han kunnat ta medalj.

  Visst blev jag också besviken på Kallas tremil men hon är fortfarande ung och kommer nog glädja oss en hel del framöver! Däremot måste vi svenskar precis som Jonas K sa i en krönika inse att vi har en tunn topp så när någon blir sjuk eller inte har formen drabbas vi extra hårt.

 7. Mattias Says:

  Jag känner landslagsåkerskan med initalerna B.N hon bekräftar den tidigare teorin att Kalla samma morgon fick de månatliga besvär som tjejer drabbas av. Men tydligen tycker den och de inblandade att det är lite pinsamt att prata om det offentligt… och väljer då att låtsas vara ”ovetande”…

 8. MattiasE Says:

  Aha, kan det det påverka? Man läste ju vad som stod på expressen och man blir ju bara förbannad, men inte förvånad.Hoppas bara hon inte låter sig påverkas av det.Jag tror hon kommer att bli en av dom riktigt stora,hon är ju en riktig fighter och har talangen.I tour de ski såg man ju kapaciteten hon besitter.Yes!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: