Skön start på dagen

Vilken morgon!
SVT-profilen mår bättre efter att ha  varit lite risig några dagar.
Det regnar inte (!!)
Och bäst av allt: klockan är nu 10,37 och ännu har inget sms om återbud kommit!
Var ska detta sluta?

Men några sms har kommit i alla fall.
Det första berättar att Sachenbacher-Stehle inte startar. Tydligen nån slags åkomma i foten som stoppar tyskan.
Jag såg henne inte som ett namn för pallen ändå.

Ett annant sms berättar att Croneman i DN skriver om mig idag.
Eller ja, han skriver inte så mycket om mig utan mer om mina kollegor, men bilderna var visst på mig.
Och några ord, såklart.

Croneman gillar inte mig. Han brukar med viss regelbundenhet komma med små glidtacklingar i knähöjd.
Ofta elaka. Ibland befogade.
Alltid roande.

Jag gillar Croneman. Han skriver bra, roligt och ofta hyggligt initierat. Ibland tar han i så han spricker – ibland blir det mer slätstruket.
Som idag.
För om den dialog (mellan mig och Bankiren) Croneman citerar i sin tv-krönika  var det sämsta han kunde hitta ur gårdagens stafettsändning, så måste det innebära att vi gjorde en jävla bra sändning!

Sen är det också så att sändningar ofta bedöms utifrån reultaten i tävlingarna. Går det bra för Sverige minns vi det som bra sändningar.
Så  låt oss hoppas på en bra sändning idag.

/ Jonas

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

21 kommentarer på “Skön start på dagen”

 1. Hakon Says:

  Skit i Croneman Karlsson.
  Du är och förblir Kung bland tyckare!

  GO KALLA!!

 2. Emilia Says:

  HAHA…Det är rätt. Man ska vända allt till nåt positivt.
  Nu hoppas vi att Sverige kan göra likadant i skidorna idag. 🙂

 3. Gunno Ivansson Says:

  När vi är inne på det här med sändningar, jag efterlyser lite mer genuint intresse för idrotten i sig. Ofta nämns bara den svenska placeringen, inte vem som vann eller övriga placeringar. Du och Jacob verkar ju seriöst intresserade av längdåkning och jag vill ha fler ”nörd” inslag.
  Med reservation för att jag inte sett alla sändningar, men en sak som gjorde mig ohyggligt nyfiken var japanskornas skidor under sprintstafetten för damer. Deras superglid borde fått ett eget inslag. Intervjuer med svenska vallateamet och kanske med japanerna själva. Hade de någon ny supervalla eller vad var det frågan om?

  Och så det här med herrstafetter och Northug, nu måste det väl vara hela världen mot Norge. Alla nationer måste väl i fortsättningen tänka: Vi måsta sätta stopp för Northug!
  Det måste bli slut på att vara nöjd med ett silver, som tyskarna uppenbart var. Jag tycker Northug gör helt rätt som med en föraktande gest på upploppet frågar sig: Var är motståndet?
  Varför väntade Teichmann inte in Northug? Varför vägrade han inte dra? Antingen hade Northug blivit tvingad att dra själv eller vänta in de övriga och få en betydligt mer chansartad spurt. Det hade varit spännande och se hur Northug gjort.

 4. Mattias Says:

  Ha ha ha. Vad rolig du är Jonas. Så fort du får lite kritik måste du hela tiden slå tillbaka som ett litet kinkigt barn. Varför inte bara ta till er kritiken och inse att ni ibland gör dåliga sändningar och ibland gör bra sändningar. Man kan inte alltid ligga på topp. Men sen gäller det ju att minimera de dåliga sändningarna. Den första åtgärden borde vara att säga åt Yvette att sluta vifta så mycket med händerna. Man irriterar sig och stirrar med på hennes händer än lyssnar på vad hon och studiogästen säger och det är väl inte riktigt så det ska vara. Eller kan hon inte prata utan att behöva vifta med händerna eller vad är det frågan om?

  Sen är det ju patetiskt över hur lite ni nämner ordet doping i sändningarna och kraftigt ifrågsätter en sån som Northug eller Kuitunen för den delen. Hon har ju bevisligen varit avstängd. Det är som om ni är rädda för att stöta er med ”skidetablissemanget” och väljer därför att helt ignorera det hela.

 5. Marcus Says:

  Skit i vad Croneman skriver, har man hyllat tv4:s sportsändningar har man uppenbarligen ingen verklighetsuppfattning. Tanken på deras senaste sändningar från fotbolls VM svider fortfarande.

  SVTs sändningar från längd vm är väldigt bra och uppskattade, Jacob och Anders är utan tvekan de bästa kommentatorerna vi har i Sverige inom alla idrottsgrenar. Det enda man saknar är att Jonas och Niklas borde få lite mer sändningstid att lufta sina tankar och åsikter.

  Marcus

 6. Iceman Says:

  Nu får du lov att skärpa dig Jonas!! Sitter just nu och tittar på 3 milen för damer och reagerar på din kommentar om att Kalla kanske känner av viruset från de övriga i truppen”” Du har alltid så dåliga ursäkter om det inte går bra för de svenska skidåkarna…du måste fundera på vad du säger i TV och inte plpppa ut en massa blaha om något som du inte har en aning om. Det finns ju faktiskt en hel drös med skidåkare som åker lika bra om inte bättre än Kalla så varför ursäkta dig istället för att säga att det inte är hennes dag….

 7. Iceman Says:

  Till Marcus vill jag bara säga att jag är rätt trött på att man skall peka ut någon för doping så fort det går bra för dem. Visst Kuitunen har varit dopad men vad hjälper det att tjata om detta. Hon har tagit sitt straff och har kommit tillbaka otroligt starkt sen avstägningen. Varför fortsätta?? Dessutom undrar jag vad Northug har gjort för att förtjäna detta? Det är så typiskt svenskt att anklaga folk för en massa så fort någon annan vinner…förlåt..jag glömde visst, att vi är ju bäst i allt eftersom alla andra är dopade…Det verkar som om du lider av prestationsångest trots att du inte är den som tävlar…Du kanske skäms över att vara svensk…hmm. Var stolt för de framgångar vi har istället.

 8. Kalle Says:

  Alla som någon gång själv dopat sig eller levt med någon nära vän/anhörig ser att ex Kuitunen inte är helt oskyldig till att ha dopat sig. Hon är säkert helt ”ren” just nu. Men hur ”ren” hon var för 1-2 månader sen är en helt annan sak. Detta borde bla. svt belysa betydligt mer. Ge alla som någon gång dopat sig och åkt fast svart nummerlapp så får vi se hur kaxiga dom då är.

 9. Håcke Says:

  Ingen bra ”sändning” idag, tyvärr…

 10. MattiasE Says:

  Mattias: Jag tror dom flesta här inklusive Yvette och hela SVT har fattat med det du vill ha sagt.Du är ju som en papegoja, en gammal raspig grammofonskiva som hakat upp dig.Jag tycker det räcker nu, eller?
  Sen tycker jag faktiskt att Jonas, Niklas,,Blomqvist,Hård Ulfbåge,Grenemark,Popsen och Yvette gör ett fantastiskt jobb, och då får andra tycka vad dom vill.Det är intressant att höra hur ni kommenterar,resonerar, analyserar och guidar oss hemma i
  tv-sofforna.
  Bara för att Kalla inte får en framskjuten placering så är det en dålig sändning(är det de ni menar?)
  Idag var väl sändningen som vilken annan som helst.

 11. Henke Says:

  Jonas tycker att du är grym i friidrott men på skidor finns det allt lite att förbättra. Sen tycker jag att det är svag av SVT att knappt knysta något om doping. Att skidsporten är långt ifrån ren är lätt att förstå när man ser resultatlistan. Om sedan ser vilka tränare som står bakom skidåkarna minskar inte tvivlen. Tycker att det är dags att införablodbank.

 12. "Kalla" Says:

  Till Kalle!

  Kan inget annat än att INTE hålla med dig i frågan om doping som du tar upp. Hur i hälsingland kan du påstå att Kuitunen dopar sig med det antal tester hon genom lider. Hur är det också möjligt att ”rena” sig inför mästerskapet som du menar. Hon har ju under hela säsongen gjort det ena topploppet efter det andra och visat sig vara ren vid testerna (och de är ju ett antal). Det hon gjore 2001 är ju inte direkt så smart och de håller jag med om. Den smällen får hon ta men att bli anklagad gång på gång för att man lyckats ta sig tillbaka till världseliten är ju inte rätt. Sen är det ju också rätt konstigt att hon gång på gång blir utklassad i skatingdelen om hon nu var dopad. Nä korkad det kan man hävda att hon varit men inte tror jag att Virpi gör om samma misstag igen.

  Jag tror att det handlar om ren och skär avundsjuka mot det finska folket som än en gång får uppleva goda tider inom skidsporten.

  P.s Tror du att de finska herrarna också är dopade? De har ju tagit fler medaljer än det svenska laget.

 13. Marcus Says:

  Iceman,

  Jag förutsätter att du taigt fel på namn angående vem som postat vad nu. Ett tips är att när du tänker häva ur dig sådana saker ser till att du sätter på rätt adresslapp.

  Marcus

 14. Muhlegg Says:

  Denne Jonas är mycket känslig för kritik och blint patriotisk,närmast att likna vid en svenska hejaklacks-ledare.

  Om ryskor som gör ett svagt VM raljerar denne Jonas kring ett uttalande från en rysk ledare som säger att ryskorna är ”övertända” vilket ska läsas ”dopade”.
  Kalla gjorde ett kanonår i fjol och ett mycket svagt
  2009.
  I konsekvensens namn är hon också ”övertränad” eller….??

  kallur är aldrig ”övetränad” i Jonas-land.Hon är bara så in i skogen skadeförföljd.Jag har en känsla av att Kallur alltid är ”skadad” när hon inte kan vinna.

  Den dan Jonas slutar upp agera svensk hejaklacks-journalist och låtsas-tydlig kan vi börja lyssna till honom.

  Sen är det ju så med alla bloggare inkl Jonas att när de hörs i rutan säger de det som de tror ska gillas av ”alla”.När de bloggar är de plötsligt ”ärliga”.

  Inte lätt vara vara med i racet om vem som är mest älskad av alla.

  Kan det vara så att även Kalla/Kallur/Kluft sometimes är ”övertränade? Nej,förlåt,de är ju SVENSKOR och till skillnad från RYSKOR goda,fina,känsliga och ärliga människor.
  Förlåt.

 15. ingemar Says:

  Efterräkningarna ifrån Skid-vm är för Sveriges del ”ej godkänd”, varken beträffande de aktiva, media eller kommentatorerna.
  Det är ju inte första gången som magsjuka härjar i svensklägret i Vm-sammanhang. Hur är det egentligen med handhygienen?
  Ang. kommentatorerna så är det inte helt säkert att de klarar sig från en kollektiv stämning från svenska folket. Det kan komma kraftiga skadeståndskrav på sådan falsk marknadsföring, som både kommentatorer och media ägnat sig åt.
  Förklaringen är den att falska stämningar pumpas upp både före och under loppens gång, att svenskarnas guldchanser är opropotionellt stora i förhållande till verkligheten.
  Detta får till följd att missmodigheten och vreden hos folket stiger i motsvarande grad , när resultaten uteblir.
  Låt förväntningarna vara mer neutrala.
  Man kan undra hur det skulle gått för Kalla, om hon växt upp i Norge, samt tävlat för dem, med exakt samma framgångar hon hitills haft i Sverige?
  Jag menar att den undermedvetna press (svenskt negativt uttryck, älsklingsuttryck för media) som dessa kommentatorer omedvetet bidrar till genom att pumpa upp stämningar som inte existerar, sugs möjligen upp av kommande skidåkare som följer sändningarna via SVT
  Får ni månne löneavdrag om ni inte vräker på verbalt?
  Tack för att jag fick skriva av mej

 16. Mattias Says:

  Undrar om det var så smart av Jacob och Anders att åka till Vasaloppet. De kunde ju snacka hem medaljer till Sverige. Jonas har kommenterat två lopp – två svenska praktfiaskon och det skulle inte förvåna ett dugg om det blir samma utfall på femmilen.

 17. Muhlegg Says:

  Den fråga denne ”duktige” och ”tydlge” Jonas har att hantera för att hans trovärdighet inte ska hamna på minus 1000 är:
  – om ryskorna var ”övetränade” (läs dopade),allt enligt denne duktige Jonas, förra året
  och därför så dåliga i år varför var då inte Kalla som gör en fiasko-säsong i år på samma sätt ”övetränad” i fjol

  Denne Jonas är inte anställd som PR-man för svenska landslag i skidor o friidrott.Han är JOURNALIST med uppgift hantera ALLA på samma sätt och säga ALLT han vet oavsett ras,religion o nationalitet.
  Denne Jonas klarar inte det.

  PS Vem på SvT-sporten granskar alla Kallurs skador?
  Kan även hon varit ”övertränad” förra året?
  Nä,inte Kallur,inte den präktigaste av de präktiga väl….?

 18. MattiasE Says:

  De måste vara tragiska personer som skriver dessa tragiska kommentarer.Denna antydan till doping är ju bara patetisk.Ni har inget att tillföra och ni förstör bara för sporten.Snälla sluta skriva som om ni var i vilda western.Ni skjuter ju på allt som rör sig och dödar oskyldiga.Eller också kan ni sluta se på skidor,skidskytte eller… ja all sport.
  Jonas vet väl inte om nån är dopad heller, han kan bara spekulera.Och börjar kommentatorerna spekulera och snacka doping i var och varannan mening(sändning)då är nog åtminstone skidsporten död inom en snar framtid.
  Heja Jonas!!

 19. Sandra Says:

  håller med, är också väldigt trött på detta patetiska dopingsnack! Bara att inse att det inte gick vägen helt enkelt. Det kommer fler VM och OS!

 20. Malin Says:

  Jag tycker Jonas är dåligt påläst i skidvärlden. Det märktes precis hela tiden på Niklas som hela tiden svarade ngt i stil med:…”Nej, så tror jag nog inte det är…”, ”..det är snarare så att…”, osv, dvs erfarenheten slog hål på Jonas ständiga spekulationer om tankar, träning, känslor, chanser mm hos åkarna. Så Jonas; läs på bättre eller ställ hellre som Jacob, frågor till din kunnige bisittare istället för att ständigt säga massa felaktiga påståenden. Ps. Du är mycket bättre i friidrottkommenterandet dock. Ds

 21. Johan S Says:

  Jag gillar också Croneman. Annars. Men den där krönikan var (mycket riktigt) en väldigt slätstruken historia. Om han var på sitt allra soligaste humör (som han påstår) när han skrev den, så kan man ju inte undgå att tycka synd om karln.

  Intressant faktafel förresten. Gunde är ju inte förbundskapten (så vitt jag vet) – utan landslagschef. Det är rätt stor skillnad… Och vilka petitesser han gnäller på i övrigt! Jag gillar dig och Niklas. Det här mästerskapets största sorg (förutom vissa av resultaten) var att jag inte kunde lyssna på vare sig er eller norrmännen i England där jag befinner mig, utan fick dras med Eurosports engelska kommentatorer. De sade oftare fel än rätt, om man säger…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: