Om man kunde läsa blickar…

…det var nåt med blicken. Jag trodde att den visade fokusering, adrenalin och vinnarvilja. Men det var kanske nåt annat redan då, kanske osäkerhet och irritation, kanske en begynnande infektion?

Kallas blick var inte som den brukar när hon anlände för några timmar sen, jag tolkade det som något positivt. Jag tolkade – uppenbarligen, helt fel.

Efteråt fanns en uppgivenhet i hela svensklägret, alla från läkare Dyborn till vallare Lindgren. Det var ju idag guldet skulle komma.

– Jag tyckte hon såg lite mer hängig ut redan igårkväll vid mötet vi hade inför tävlingen. Helt klart sliter hon med nånting för hon är ju inte alls i den form hon var för några dar sen,  sa förbundskapten Jocke Abrahamsson när jag snackade med honom efter loppet.

Hur höga är oddsen att fröken Kalla har diagnosen vinterkräksjuka/förkylning redan ikväll?

/reporter Bränholm

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

21 kommentarer på “Om man kunde läsa blickar…”

 1. Bengt Hedbom Says:

  Eftersom Kalla nu inte vann måste de som slog henne vara dopade. Kanske inte unga Marte, men hon åkte skiten ur Kalla ändå. Undrar vilka preparat de använder? Måste vara grymma grejer för Kalla var på repet redan efter 175 meters åkning.

 2. Larsson Says:

  Har månne charlotte slarvat med p-pillret?

 3. Goran Says:

  Jag vidhåller, slå ihop alpin, längd o skidskytteförbunden, och anställ Pichler, då skall Ni få se på resultat oavsett om man åker lorätt, vågrätt eller med bössa på ryggen

 4. MattiasE Says:

  Wolgang Pichler, tysk och tränar Sverige.Succe!
  Mikael Löfgren, svensk och tränar Norge.Succe!
  Pia Sundhage, svenska och tränar USA.Succe!
  Någon som ser ett mönster här?
  Slutsats:Sverige ska alltså ha utländsk tränare för att det ska bli succe!
  Jag bara spånar lite 🙂

 5. Andreas Says:

  Ja det låter som en liten infektion trotts allt för fröken Kalla men vad gör det det kommer många fler tävlingar i framtiden.

 6. överskattad Says:

  Att kan Kalla har blivit en så stor favorit i detta VM är för mig en gåta. Såhär lång har Kalla endast två topp tio placeringar på distans i världscupen den här säsongen. varav den första där hon vann var den första tävlingen denhär säsongen.

  Det är ju inte rättvist mot Kalla att ha så stora förväntningar på henne.

 7. Guy Says:

  Nå åtminstone i en gren är ni svenskar världsmästare – bortförklaringar. Det är sällan man har hört så många bra bortförklaringar till alla misslyckanden. Det är nästan så man tror att svenskarna egentligen ändå är bäst, för om inte…..

 8. Pravda Says:

  Längdskidåkning är ju en väldigt individuell sport där varje åkare själv måste lägga upp sitt tränings och tävlingsprogram så vem som är förbundskapten eller tränare har ingen större betydelse.
  Pichler är ju t.ex. tränare även för Mathias Nilsson men vad hjälper det?
  USA var en stormakt i damfotboll redan innan Sundhage så det där med tränarens betydelse är nog väldigt överdrivit av media.

 9. Andreas Says:

  Vad det än är med Kalla så kan man inte annat göra än att lida med henne. Det kändes verkligen som att detta skulle bli något speciellt en bit in i loppet men ack..det blev det inte..när man såg kalla i intervju efteråt så såg man verkligen hur besviken/less/irriterad hon var..man såg inte en antydan till ett leende, hon ville helst av allt bara försvinna för ett tag.. i sådana tillfällen ser man framför sig vilket enormt job hon lagt ner och vilka förhoppningar hon har och så går det som det går…detta är givetvis nåt man vet om innan man ställer sig på startlinjen men alltid lika tråkigt när det blir som det blir..bara att se framåt..kommer fler tävlingar

 10. Sandra Says:

  haha ja precis alla var dopade idag utom Kalla och Marthe! 🙂

 11. Stefan A Says:

  Det är möjligt att W. Pichler kunde tillföra något, men jag tror mera att det är en S. Freud som behövs.

 12. MattiasE Says:

  Pravda:Visst har tränare stor betydelse, annars skulle det ju inte behövas nån. Mattias Nilsson åker ju skidor bra, det är ju det stående skyttet som inte är bra.:-)

 13. Tomas Says:

  Inte var Kalla lika pigg som vanligt, men man kan heller inte vinna med fältets sämsta skidor…
  Både Charlotte och Anna (som ”missade tåget” i början men var uppe och körde i grupp två så länge det gick uppför) tappade ju placeringar i varje nedförsbacke. Det syntes redan efter ett drygt varv att det var kört.
  Nu är det väl ändå dags för Larry att byta jobb ? (Glöm inte ruggmissen första dagen, sen har det varit sådär men både på herrstafetten igår, när både Daniel och Johan hade tjuvsläpp stup i kvarten, och i dagens lopp var det kört igen.) Sälj miljonbussen och anställ japanskornas vallare från sprinten !

 14. Magnus Says:

  Alla är dopade, speciellt finnar, ryssar, tyskar, norrmän, danskar, polskor, italienskor, finnar igen, ukrainskor och så vidare.

  Tacka vet jag Sverige.
  Ärlighetens hemmvist.

 15. Nisse Says:

  När man blir lynchad och skändad av pöbeln i kvällstidningarna när journalisternas löften till pöbeln inte infrias. Då är jag inte förvånad om vi överhuvudtaget inte har några idrottare kvar. Vem vill ta risken att misslyckas när AB och Expressen med glädje tar livet av dig efteråt.

 16. Mattias Says:

  Med tanke på hur stingslig hon var både före och efter loppet så är det ju klart som korvspad att hon hamnat i lingonveckan lagom till det här loppet.

 17. alex Says:

  Bara för att Kalla inte gör bra lopp behöver det inte bero på att hon är förskyld eller magsjuk, ni har för höga förväntningar…

 18. svtgenant Says:

  svtkarlsson undrade häromdagen varför det går så dåligt för svenskarna (stafettförbannelsen mm) – det är faktiskt ganska lätt att hitta förklaringen till detta: är man världens sämsta förlorare, mästare på smutskastning som alltid skyller på doping om svensken inte vinner, så är det inte underligt att någon däruppe inte gillar detta …

 19. Fredrik Says:

  Menar du att Gud hjälper alla länder utom Sverige? Det låter inte rättvist. Gud borde dopingklassas.

 20. Emma Says:

  hon har vunnit. en gång i år va trodde ni?

 21. Matte Says:

  Ni som skriver till andra här på forumet och adresserar med Ni. Vilka menar Ni då?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: