Det var nåt med blicken…

Mötte precis de svenska tjejerna som skall köra tremilen. Fick några ord med Kalla och Haag precis efter de stigit ur bussen.

Jag har intervjuat Charlotte många gånger förr men nog aldrig sett henne lika fokuserad. Det var nåt med blicken när hon kom gående genom sörjan.

Orden var dom vanliga, ”jag skall göra mitt bästa”, ”inga resultatmål” mm men blicken sa något annat. Jag tror Kalla är här för att vinna och att hon vet att dagens tremil är en jättechans.

Intressant också att höra Anna Haag som säger att hon är beredd att offra sig för att köra för Charlotte, bromsa om så behövs, gasa om det är vad Charlotte vill.

Det kommer bli en extremt tuff tremil, Liberec flyter bort just nu. Termometern inne bland vallabodarna visade +4,6. Kallaföre? Inte vet jag, en lätt kropp brukar gynnas i tungt före, å andra sidan, i Tärendö är det sällan plusgrader.

Nu håller vi tummarna…

/reporter Bränholm

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

24 kommentarer på “Det var nåt med blicken…”

 1. Optimist Says:

  Jag är så pass optimist att jag rent av tror på 2 medaljer. Både Haag och Norgren har fått tillräckliga ”genomkörare” med efterföljande vila för att kunna göra riktigt bra lopp.

  Ända sedan Britta Norgren kom fram för några år sedan har jag önskat henne framgång, men den har uteblivit och de senaste åren har hon haft ganska mycket otur med sjukdomar och – som nu i Liberec – höga blodvärden efter magsjuka.

  Haag har varit bra länge och är stabil. Hon har också en bra skalle för längre distanser, då hon många gånger tidigare varit kall och hållit hög jämn fart istället för att tokrusa och sedan avvakta.

  Hoppas att mitt optimistiska tips (rent av dumdristigt?) håller ganska länge idag.

  /Optimisten

 2. Johan C Says:

  nähä inga medaljer idag heller 😦

 3. Kalle-vitamin Says:

  Ja det gick ganska lugnt där framme, sedan ”gick det loite hårdare, och de ”kändes” inte lika bra…

  Inse att antingen är man en bra åkare eller inte. När det gäller svenska åkar och journalister…så heter det alltid:
  missade några dagar, hittade inte formen…
  Var sjuk en vecka innan jul, har därför inte hunnit ifatt…

  För svenska åkare gäller tydligen att hitta” formen och ”känna” sig bra… inte att vara en bara åkare och i loppen kunna prestera bra.

  De är så veka, ömtåliga och måste ”känna sig bra”, för att kunna åka bra…

  Är man en bra åkare så kan man vara extra bra när det gäller. För svenska åkare så är det en så himla apparat att fåtill alla bitar sånågon kanske någon gång riktigt lyckas.

  Jonas sa precis ”känslan har ju varit…” – jaså du, ”känslan”…

  Det har inget med hur det ”känns” att göra.
  Saker är som de är, inte som det känns.

  Likandant med vallningen – kan det nu få ett slut att hissa upp svenska vallateam – ni såg tex att de japanska kvinnliga åkarna hade en helt annan klass på skidorna i stafetten- varför?

  Svenska åkare kan vara hemma några år, de är så beklagansvärda.

 4. Pelle Says:

  Jaa vad ska man säga. Mina farhågor om Kalla börjar bli sanna. Hon har tydligen tränat mer sprint muskler än långa sega muskler, visst syns det inte minst vid bragdgulds galan. Jag kan förstå henne för det är där dom stora pengarna finns och kommer att finnas.Än så länge har vi Södergren att tro på vid längre lopp men det är inte förevigt tyvärr. Nä sprint runt Stockholms slott är framtiden och inget som jag som gammal skidfantast kan göra åt.

 5. Kalle-vitamin Says:

  Jaha, nu fick Jonas en ”känsla” igen, nu var det om stigningen.

  Att de dricker kaffecola… skrämmande primitivt.

 6. Kalle-vitamin Says:

  ”Du” måste dra upp tempot… sa Niklas – måset jag det? Det heter inte ”du”- det hör till en av de jobbiga sakerna mmed er reportar…

 7. Pontus Says:

  Varför är vi alltid sämst när det gäller?

 8. Kalle-vitamin Says:

  Nehe, det var ”inte Kallas dag idag”… 😉
  Hon kanske inte riktigt var ”i form”.

 9. Kalle-vitamin Says:

  Javisst, Haag har varit sjuk…

 10. Kalle-vitamin Says:

  Jaha Niklas, polskanmhar haft en bra form länge… – nej hon är en BRA åkare.

  Niklas: ”Det var alltså så att för Kalla var det inte ”hennes dag”, hon ”kände” tidigt helt enkelt att det helt enkelt inte var ”hennes dag… struntprat!

  Frågor till Kalla från Yvette om vad det beror på… – de är inte bra helt enkelt.

 11. Daniel Says:

  Det är väl tur att du är en sån vitamininjektion här då…

 12. Joakim Says:

  Yvette sammanfattar just nu dagen…jag VM. Det blev ett jasså.

  Kalla hade ingen bra dag. När hade hon det senast i hårt motstånd? Hon är bra men inte så bra som team SVT vill att hon ska vara. Hon är inte unik, hon tränar inte hårdast och är inte den största krigaren i fältet. Det finns 20 till som har grymma gener, tränar som svin och kör så de svimmar.

  Jag tror att man måste erkänna det för att det ska gå bättre i framtiden. Svenska journalister sätter väldigt stor press på Kalla genom att utmåla henne som den bästa i världen.

  Nu gråter hon i TV igen…det blir väl Jerringpris nästa år.

 13. Stefan A Says:

  Tur att vi har stor vana vid besvikelser, värre för norge fyra och femma, det duger inte, trots att Johaug försökte trampade av stavarna på motståndarna, och det sämsta dam vm,et på 16 år, där blir det nog sparkning till höger och vänster.

 14. Kalle Says:

  Kanske svenska längdskidåkare tränar fel, mängden är nog tillräcklig men tränar dom rätt. Det ser ut att ingen svensk orkar medan dom andra bara pinnar på. Se vad Helena Jonsson har utvecklats i skidåkningen på två år. Hon har alltid skjutit bra men nu orkar hon åka fort också. Ett avtal med Wolfgang kanske…fast han får väl hjärtattack om han får fler åkare att träna. Jag är ingen expert på träning men en tanke bara av en lekman.

 15. rs Says:

  Kalla har varit usel i detta mästerskapet. Ja, ni läste rätt. USEL. En bra stafettsträcka (5 km) och hyfsad sprint räcker inte långt om man ska summera mästerskapet. Särskilt som att VM varit enda målet under hela säsongen OCH att formen har varit kanon. Otroligt.

 16. MattiasE Says:

  Först och främst så har Norge ett väldigt ungt lag på damsidan.Det är lovande talanger som knappt har fyllt tjugo i princip, så jag förstår liksom inte vad det är med det.Sen att det var det sämsta vm:et på 16 år,ja det är ju tråkigt för Norges del.
  Men jag tror norskorna kommer på stark frammarsch i framtiden.Kul!.Det ser man ju redan nu, men idag räckte det inte till pall.
  Sen så så har det blivit ett hårdare klimat, helt klart.Det har bland annat blivit fler länder som är med i toppen t.ex.Canada,Japan och USA, inte minst i sprintdistanserna.
  Men jag litar på att Kalla kommer att sättta dit många i framtiden och stå där överst på pallen, både på sprint och distans.Gissa om hon kommer att vara revanchsugen till OS i Vancouver.Jajamen!!

 17. Bengt Says:

  Det är bara att ta nya tag! Sveriges topp är verkligen vass (tror vi har 5 olika VC-segrar bara i år!!) men långt ifrån bredast när sjukdomar kommer på fel åkare har vi inga att fylla på med som tex Norge.

  När det gäller Kalla så är hon utan tvekan unik, vi har inte haft en sådan talang bland tjejerna som även presterat på yttersta elitnivå på kanske 30 år. Vad hon saknar är hårdheten i kroppen som behövs för att hålla en hel säsong men det kommer med åren. Se tex på Saarinen, Steria och Kowalczyk de är som bäst nu det vill säga kring en ålder på 30 år. Dessa personer var inte i Kallas klass vid samma ålder.

  En sak till! Snälla jämför inte skidskyttarnas åk kapacitet med längdåkarnas speciellt inte med Kalla! H Jonsson skulle inte vara bland de 70 bästa på en VC-tävling i längd och det är bara att konstatera att det är två olika sporter.
  Forza Kalla!

 18. Kitty Says:

  Problemet är väl att vi, ja vi svenskar alltså, alltid ska ta ut segrar i förskott. En svensk är aldrig så bra som innan tävlingen börjat.
  Faktum är att Kalla inte varit särskilt bra alls den här säsongen, premiären i Gällivare undantagen.

  Se t ex på Anja, hon har varit usel hela säsongen och ändå trodde folk att hon skulle ta en massa medaljer i VM och besvikelsen var stor när så inte blev fallet. Vi borde lära oss att ha mer realistiska förväntningar.

 19. Szillen Says:

  Men det är ju självklart att media bygger upp förväntningarna, det är ju självfallet att ingen vill spendera dryga timmen framför tv-apparaten och se bästa svenska skidåkare glida in på 18:e plats!

  Tycker även att vi ska svälja stoltheten och kika lite på vad granländerna gör för att kunna vara bäst när det gäller?
  Är vi svenskar svagare mentalt för det kan väl ändå inte vara så att vi har otur hela tiden?

  Om folk vill att vi ska tona ner förväntningarna på våra åkare och sedan vara nöjda med ett hyggligt resultat så sänder det ju ut en signal till alla idrottsutövare att vi svenskar nöjer oss med halvdana placeringar.
  Inget gott kan komma av det!

  De tävlar väl för att bli bäst?

  Per Elofsson har väl nämnt att en stor drivkraft hos honom var att få uppnå känslan av att vara oslagbar, det är den inställningen samtliga ska ha.

 20. MattiasE Says:

  Självklart är det en drivkraft i alla som sysslar med idrott, och det är att bli bäst.Sen kan inte alla leva upp till det målet av olika skäl.Alla kan inte bli etta, tvåa, trea samtidigt,nån måste ju bli tjugofyra också.Resan är lång och hård och kräver mycket uppoffring.Det är ett tufft jobb och hård konkurrens.Fler länder blandar sig i medaljstriden när det gäller skidåkning, så inte kommer det bli en picknick, den saken är klar.Vad jag hört så satsar Norge mycket mer pengar än Sverige på att vaska fram talanger och det verkar ju löna sig…

 21. jm Says:

  Och va hände sedan med Per Elofsson efter ett tag. Han kollapsade totalt och blev minst 20+ kilo övervikt under ett par månader. Där ser man att man inte kunde hantera trycket. Och sedan det var nästan skrattretande när alla Svenskar trodde under flertal år att den här tjockisen skull göra comeback och vinna allt. Alla andra visste att hans tid som skidåkare var kaput. Hoppas detsamma inte händer med Kalla.

 22. kicki Says:

  En sak är svenskar bäst på i alla fall – att ta ut guldmedaljer i förskott. Det sätter en oerhörd press på de aktiva och det är inte konstigt att de floppar av allt haussande på förhand. Se på finska medier som exempel, de är realister, tar det lugnt och väntar på resultaten innan de hissar Saarinen och Kuitunen till skyarna. Jobba först och fira sen!

 23. alex Says:

  @JM

  Jo men nu var det så att hans kropp svällde upp och blev fylld med vatten så han var tvungen att äta och dricka mycket för att bli frisk.

 24. Emma Says:

  Kalla har medelplacering på 16 plats i år. Vad trodde ni??


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: