NEEEEEJ!!

Så skriker vi idag.
Igår skrey vi JAAAAA.

Hursomhelst: det har blivit lite av en tjeckisk morgontradition.
Kaffe, yoghurt med konstig müsli, en ostmacka och ett sms om att nån är sjuk.
Idag var det tyvärr Anders Södergren.
Damn.

Fredriksson ersätter och det kan såklart gå riktigt bra ändå, men i ärlighetens namn hade det känns mycket bättre med den mest formstarke på tredjesträckan.
Nu får en av Längdsveriges stora åsiktsdelare i vinter: Fredriksson eller Rickardsson, en alternativ men trist lösning.

Ingen mer sjuk nu. Okej!?
INGEN!
NOLL!!

Nu måste Gunde agera.
Charlotte Kalla borde omgående transporteras bort av desinficerade robotar till ett kliniskt rent, bacillfritt och hermetiskt tillslutet
kassavalv i Ostrava.
Först fem minuter före tremilen får hon plockas fram.

/ Jonas

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

52 kommentarer på “NEEEEEJ!!”

 1. Johanna Says:

  Så himla tråkigt… För stafetten, visst, men det finns sämre reserver än Mathias. Jag tycker mest så fruktansvärt synd om Anders själv. Kanske i sitt livs form, efter en säsong som gott och väl innehållit tillräckligt med problem redan, också nu detta… Hoppas hoppas hoppas han kommer igen och vinner femmilen i Vancouver nästa år!

 2. Annika Says:

  Jag tror jag svimmar! Aldrig har världen varit så nära att gå under. Detta som skulle bli dagen D, gulddagen. Stackars Anders! Och stackars oss, nu kommer det bli en resa mellan hopp och förtvivlan idag igen. Ojojoj, men det är bara att bita ihop och hoppas! Det enda ljuset i tillvaron är att Norges tredjesträcka inte heller är den vassaste. Usch, nu börjar en nervös väntan.

 3. alex Says:

  va i hela helvete, kan de inte hålla sig friska nu för en gångs skull när det gäller!!!!??

 4. nisse Says:

  Man måste konstatera att högre makter gör allt för att se till att Södergren inte ska få göra sitt livs säsong. Det som vissa säger, hotellet där sverige bor är byggt på en gammal indiankyrkogård.

 5. Inga Says:

  Det sket sig i år också.Herr Doktorn har häpnadsväckande nog inte kunnat hindra smittspridningen i Liberec och därför rök två medaljer, den i stafetten och den på femmilen.
  Vi som följt skidsporten under många år är härdade
  och minns Lilljärven 1956, Kjell Lidh 1966, Hans-Erik
  Larsson 1974, Lundbäck 1972,1976 och 1980,
  Tomas Eríksson 1991, Niklas Jonsson 1993, Fredriksson 1997,Stefansson 1960 och Brink 2003 bl.a. Än en gång: Uselt av Doktorn att inte
  hålla reda på bacillerna.Nu fattas det bara att Kalla
  åker dit också.

 6. nisse Says:

  Har aldrig varit med om mer dramatisk sport än längdskidor. Snart vågar man inte längre logga in, vad händer i morgon?

 7. carina Says:

  NEJ, NEJ, NEJ!!!!! Det är inte sant!!!!
  Börjar snart tro på nån förbannelse över svensk vintersport!!!

 8. MattiasE Says:

  Visst har Sverige maximal otur.Om ingen,nada,zipp, noll svensk åkare blivit sjuk har det varit ett guld nånstans,det tror jag.Alla svenska åkare verkar ju vara i sitt livs form och så händer det här.Är det nån jag unnar medalj så är det väl Anders Södergren, efter lång och trogen tjänst.Varför!! Varför!!..

 9. Andreas Says:

  Inte klokt. :S Man borde tycka att tävlingmän är mer resistenta mot sjukdomar eftersom de är vältränade och hälsosamma men nej då. de blir sjuka på löpande band

 10. Kalle Says:

  Tråkigt att Anders är sjuk.Men varför tycks det bara vara vi Svenskar som blir sjuk vid stora mästerskap,fast vi har egen mat mm.mm.??
  Men vi håller tummarna för medalj ändå, men tror vi på det?nej, tyvärr inte!

  En norrman sa till mig igår, att ni svenskar tränar för mycket inomhus, när norrmännen tränar ute i dåligt som bra väder och är mindre motaglig för baciller..
  Kanske ligger det något i vad han sa……

 11. Gabriel Says:

  NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJJJJJJJJJEEEEE!!

  Varför drabbar detta bara Svenska åkare!!!??

  Tror någon att Northug skulle gå och bli sjuk samma dag som en VM-stafett? Det skulle aldrig hända.

 12. Björn Says:

  Det är förbannat synd. Det kan också innebära att fler svenska åkare bär på virus och där sjukdomen är på väg att bryta ut redan. Till exempel någon av de fyra som ska köra stafetten.

  Den lilla chansen till svenskt guld är i princip bortblåst nu. Fredriksson i all ära, men han har verkligen inte visat någon strålande form hittills. Det blir helt enkelt för tufft, kanske rent av för tufft för att ta medalj.

  Dessa sjukdomar kan inte bara skyllas på otur. När både två tredjedelar av skidskyttelandslaget och två tredjedelar av längdskidåkningslandslaget drabbas av dessa åkommer måste landslagsledningen skaffa nya rutiner för 1. noggranna kontroller före avresa 2. extremt noggranna hygien- och kostrutiner. åkarna borde bada i handsprit varje dag och äta fem kilo broccoli var. F-N att detta ska hända!!! Inte en chans att Södergren hämtar sig till femmilen efter magsjuka och feber. F-N!!!

 13. Larsson Says:

  Surt sa räven, där rök pallplatsen men jag har gärna fel…

 14. Mattias Says:

  Fyfan vilket pissbesked!!! Stackars Södergren som nu hade två guldchanser kvar och vips så var Söndagens höjdare femmilen nåt man knappt vill se!!! Hade verkligen unnat honom guldet på Söndag och tror Sverige hade haft bra chanser att göra något riktigt bra idag på andra och tredjesträckan.

  Nu blir det knappast medalj men man hoppas förstås. Fan att man ska få se kaxige Norrtugg vinna igen!

 15. Anders Says:

  Tränar man måttligt blir man mer motståndskraftig, men tränar man hårt och en tide efter hårda/långa pass/tävlingar är immunförsvaret inte det bästa, så elitidrottare är nog lite mer känsliga än oss motionärer.

  Men det skulle vara kul om någon kunde sammanställa lite sjukdomsstatistik, det känns som någon sa som om Sverige är hårdare drabbat än andra nationer.

 16. Inga Says:

  Vi minns Oslo 1966 och Nagano 1998 och nu fogas Liberec februari 2009 in i raden av svenska sjukstugor,där magbacillerna står som spön i toaletten. Rödkindade norrmän och finländare åker
  som raketer medan bleka svenskar har ont både här och där. Något måste vara fel och man undrar hur herr Doktorn agerat sedan epedemien bröt ut för ett par veckor sedan.

 17. Sandra Says:

  SKIT! varför just Södergren! 😦 Han förtjänade ju att få lyckas nu!
  (tänkte också där rök den medaljen)

 18. Kalle-vitamin Says:

  Inget konstigt. Svenska skidåkare är ju alltid så…mjkuka och sjuka, tål ingenting.
  Då brukar de som inget förstår, de så kallade experterna, säga att de är känsliga för de tränar så hårt, blir lätt sjuka… och annat blaha.

  Jag har tänkt på detta så länge jag kan minnas, det slår aldrig fel. Våra skidåkare deltar inte i tävlingar för de är sjuka…

  Det är så att de äter för lite mineraler, vitaminer och fettsyror/olja. De tror att vitrockar/läkare och annat skrymt vet ved de talar om. Samtidigt puttar vitrockarna in massa antibiotika och penicillin i dom, så då blir det aldrig ”läkt”, ligger bara under ytan och poppar upp igen.

  Så får man vara försiktig och inte ha mobiler eller trådlöst på rummen – det är som att ha en mobilmast där…

 19. Marcus Says:

  Bor dom 20 personer i en husvagn, eller hur i fridens namn kan dom smitta ner varandra på det sätt dom gör? Spritar man händerna och inte håller på med konstgjord andning så ska det mycket till innan magsjuka förflyttar sig från en person till en annan. För inte kan det väl vara så att Anders delar brits med Mats?

 20. Anders... Says:

  Ähmenvafaan.

  2003 borträknat har det inte sett såhär bra ut inför en stafett sen glansdagarna. Alltid är det nåt. K***n också!

 21. northface Says:

  …övertygad om att detta är inplanterade virus av ryska maffian som en hämnnd på svenska dopningsanklagelser…

 22. Henrik Says:

  Fy f-n!!
  De inledande klassiska distanserna: sjukdom för våra främsta hopp (damer). Snö och vallaproblem för två givna medaljhopp på herrsidan.
  Sedan uppehåll när vi ville ha snö på jaktstarten (damer). Debacle i sprinten (herrar) och så nu detta.
  Tre medaljer hittills, varav två från Lina Andersson – som knappast nämndes som ett hopp före VM.
  Visserligen starkt av henne – men fy fasiken vad motigt det är.
  En fråga: Hur många gånger var Björn Dählie sjuk under sin mästerskapskarriär?

 23. Lövet Says:

  Min känsla är att det sitter i huvudet. Dem gör fööör mycket för att inte bli sjuka och då blir man sjuk. Om man inte bryr sig och kör på som vanligt istället för att ändra massa rutiner så blir kroppen mer motståndlig när det väl kommer nån skit. Nu tål dem ingenting. Kalla är nog sjuk lagom till tremilen imorgon om min känsla är rätt. Femmilen masstart är det mest tråkiga som finns men med Södergren i kanonform hade det ändå vart intressant. Nu behöver man inte titta på 49,8 km kobingo för att sen se en spurt. Hela vm är ett spurtmästerskap. Så satans trist och herrstafetten idag. Nej ingen medalj Fredriksson räcker inte till i 10 km han blir avhängd på andra varvet om han ens håller dit. Saaaatans skit!

 24. Jakop Says:

  En liten skandal, känns det som. Här krävs förklaring och konsekvens. Hur är laget organiserat vad gäller hälsa och hygien? Finns det någon uttalat ansvarig? Någon plan för vad man gör om någon i byn blir risig? Det kan kanske jämföras med att ett bilmärke ska presentera sin nya modell, den som ska rädda märket, på en bilmässa, men själva bilen kan man inte visa. Däremot kan man stolt berätta om teamet bakom bilen och hur världsunikt det är.

  Får man gissa att det isolerade vallateamet hållit sej friska hela veckan?

 25. Gabriel Says:

  Nu håller vi hoppet uppe!
  Northug faller på upploppet. Han har gjort det förut, och han var nära på dubbeljakten.

  Fredriksson kör mot Hofstad, det kan gå att hänga på, det bör gå. Jag är mer orolig för Tyskland.

 26. Bengt Says:

  Nej, nej och åter nej! Jag hade ju scenariot klart för mig 🙂 Först skulle Ricardsson hålla ihop det på första sträckan därefter skulle Olsson spränga fältet och få en liten lucka för sedan låta Södergren utöka avståndet och ge Hellner ett tryggt försprång till en jagande Northug. Men nu kommer Hellner i bästa fall gå ut samtidigt som en viss norrman. Man får väl hoppas på att norrmannen gör en ”Legkov”…

 27. Sandra Says:

  hihi hur ska de gå för Northugg på femmilen om hans spårhund e borta? ;)kan bli kul att se fighten Teichmann /Northug också nu på stafetten. Vi får väl helt enkelt vara outsider och slå underifrån nu, de behöver ju inte vara negativt.

 28. Örnen Says:

  Himla surt.
  Fredriksson åkte väl i och för sig riktigt bra på fristilsdelen av skiathlonen så det kan nog gå bra ändå. Men möjligheten att ha ledning ut på sista sträckan känns inte lika stor längre, och då blir det favorit i repris på upploppet igen. Medalj ska det nog kunna bli i alla fall.

 29. Gabriel Says:

  Glöm inte bort att i Gällivare så hade vi Rickard Andreasson på tredjesträckan istället för Södergren och vi kom tvåa där. Jag tror vi kan vara med i täten till slutet och hellner KAN slå Northug om han spelar alla kort exakt rätt, vilket innebär att han ska hålla sig bakom norrmannen hela sträckan och ta honom på slutet. Låta Northug få smaka på sin egen medicin.

 30. Lennart Says:

  Shitsamma om han inte är med , nu när Kalla inte orka ta Silver igår

 31. Mattias Says:

  Gabriel/
  Jag önskar ju att du hade rätt men jag tror Hellner är chanslös mot Norrtugg hur han än gör faktiskt. När Södergren tom började prata efter dubbeljakten om att det var synd att han inte var med in på upploppet så undrar man ju om de har blundat de gånger norrmannen har utklassat dem tidigare.

 32. Kalle-vitamin Says:

  Det är konstant så här genom åren. Tyvärr häller de då bensin på brasan och låter virockarna få göra ändå större skada, dåde har felsyn på vad somär ”lösningen”.
  Vad gäller tex ryssar, norskar och finnar så är de mycket mer normala… friska. Svenskar är så nedsatta och undernärda -vi är inte skild från den ”yttre” naturen…det återspeglar varandra – så vi ärförsurade- detta är grundproblemet… vaccinationskampanjer som skadar immunförsvaret, det löper amok, överbeskyddande verksamhet>>> Sahlinismen… flour som skadar, strålningseländet… etc osv mm.

  Vikingar blev till levengoodfjollor – tack Sahlin.

  Dessa skulle kunna räta upp det till att bli på en helt annan nivå:
  http://www.holistic.se/

  Som det har varit länge nu inom svensk vinteridrott kan det inte få fortsätta!

  Se på vallningen… fortfarande talas det om att vi ligger i täten… – fast japanska åkarna svischade förbi – det var ju korpvallning jämfört med riktig vallning, eller hur?

  Här är svart på vitt kring vad det handlar om – se det:

  pH-KALK i SVT – Kurt Sandvik + Gertrud Rullander (6 min)

  Kanske du kan se den på en rast, eller något…

  Föredrag i Naturens Läkekonst
  Kurt Sandvik
  Del 1:

  Del 2:

  Del 3:

  Så är det nog de senaste åren uppgivande av journalistik som tröttat ut åkarna.

  Nu har du åkt… hur tänker du…

  Ja Tobias , en tolfteplats, vad tänker du… – mitt i loppet och det började snöa, vad kände du…

  Hej Tobias, vad känner du…

  aha… hur tänker du när du känner så…

  Vad känner du…

  Här har vi ”Elin” efter att han åkt tredje sträckan… Elin, vad känner du nu…

  Ni var tre man i där i backen, vad tänkte du…

  Här kommer Anja… Anja, en sjunde plats efter första åket, vad känner du…

  Sedan har idrottarna själva tagit efter fånskapet/nolljournalismen… jag känner… jag kände…

  Det var han, har glömt namnet, den löjlige… som sedan gick över till fyran.

  Han upphöjde det, införde det hela… inte kunna intervjua, samtala, inte ställa relevanta frågor – utan han plågade tex våra svenska utförsåkartjejer i målfållan efter ett utförsåknings-VM.

  Det var bara det om vad de tänkte/tänker, kände då, känner. Noll kring vad han sett, hur de åkt, inga detaljer, bara nonsens känna/tänka. Jag upplevde det som att de led, de som intervjuades – nu har ni infört detta sätt på bred front.

  Då när han gjorde det (hjälp mig med namnet…)så kunde man höra hur han la in överväxeln, en gång hade han tvååkare vid sig, tror det var Anja och en till (är inte säker). Då sa han först, hur känner du… efter att ha fått svar, så frågad han, ”hur tänker du när du känner så…” -han var helt sjuk. Varför stoppades inte karln- och varför håller ni på så… ni har ju gjort ttrams av det hela.Låt de hellre slippa ställas framför era mikrofoner, vi kan vara utan att se på er plågsamma sysselsättning.

  Så… nu ”känns” det bättre… bra jobbat också…;-)

 33. Matte Says:

  Men nu får väl alla ta och besinna sig. Det har varit en hel hög åkare sjuka på och inför detta mästerskap. Magsjuka och feber mm har Majdic, Björgen, Martin Johnsrud Sundby, flera från Italien, Teichman, Sommerfeldt, någon finne haft. Har läst olika rapporter om ännu fler åkare som är eller varit sjuka också.
  Det är bara så här förstår ni att det som rapporteras och kommer fram i de stora rubrikerna är när någon Svensk blivit sjuk. Om man hänger med i skidsporten och läser allt och inte bara Svt, Aftonbladet mfl så vet man att många åker dit i sjukdom.
  En annan sak. Alla som har insikt i hård träning vet att immunförsvaret ansträngs och är mer utsatt direkt efter långa eller hårda pass. De som har i regel det bästa immunförsvaret är de som tränar som motionärer och hinner återhämta sig bra mellan passen då byggs immunförsvaret upp mer än för otränade personer.
  Elit anstränger sig mycket hårt och är mer utsatta så är det.
  Nu hoppas vi på en medalj åtminstone och det är en mycket öppen stafett där Norge, Italien, Sverige, Ryssland, Tyskland, Finland ffa kan ta medalj.
  Fredriksson hade den bästa tiden av alla i fristilsdelen i jaktstarten där han blev 14:e och har haft en stigande formkurva hela tiden.

 34. Gabriel Says:

  Mattias> Jag skulle inte säga att Northug utklassat Hellner tidigare. Södergren är en annan sak, men Hellner är riktigt vass på upploppet. Northug har gjort sitt ryck i vid rätt tillfälle och alltid legat bakom Hellner. I Gällivare var Hellner 1 sekund bakom på upploppet, i La Clusaz gjorde Hellner en nästa lika stark sista backe som Northug men tappade ett par meter ändå. Med rätt taktik kan det gå.

 35. Stefan A Says:

  Inget annat och göra än att börja varje säsong med en jordenruntresa och hälsa på och puss o krama varenda en de stöter på, och äta all världens skitmat som kommer i deras väg, då kanske de blir sjuk då och immuna resten av säsongen.Fredriksson är på uppgång och har kapaciteten, men räcker det till? Bara de inte på svenskt vis börjar hänga med huvudet och är slagna i förväg, utan på norskt vis tar och överträffar sig själva.

 36. Nils Says:

  Att hålla sig frisk är en del av sporten längdskidor, precis som vallningen är.

 37. Kalle-vitamin Says:

  Matte – det där stämmer inte riktigt.

  Sverige har de vekaste och mest nedsatta männiksorma i hela världen. Inom skidåkningen så är det svenskarna som varit de som genom åren haft mest ”inte känt sig bra…”

  Jag gav en del av svaret varför det är så i mitt tidigare inlägg. Videon med Rullander säger det i klarspråk – när till och med mainstreammedia kan säga det så kan den mest programmerade/hjärtvättade av Sahlinismen kunna förstå det.

 38. Kalle-vitamin Says:

  aha, Richard, det ”kändes” ändå bra. Oavsett hur de åker så ”kääns” det bra innan loppet. Hur sakta de ändå sedan åkte så tycket de att det ändå ”kändes” ganska bra.
  Hur har ribban nu för tiden satts? Var finns ärlighet/sjävinskit?

 39. Matte Says:

  Nej vänta nu det där stämmer ju inte alls. Det har varit en hel del skidåkare från ett antal olika nationer sjuka. Det är fakta inget annat. Det gäller att hänga med 😉

  Det stämmer ingenting att Sverige har de vekaste……. Vänta nu du är från Finland eller nåt och är bara ute för att skoja lite. haha. Du var ju faktisk rolig! Inget skämt nu alltså.
  Nu svarar jag inte på nåt mer angående detta om det inte kommer påståenden som går att ta på allvar.
  Ha det bra!

 40. Kalle-vitamin Says:

  Yvette till Johan… ”vad tänkte du…” – sluta nu!

 41. Kalle-vitamin Says:

  Nu förtiden är insatser ”godkända” när de egentligen är medelmåttiga.

 42. Kalle-vitamin Says:

  Ja Mattias, som du säger, ni ska ta det coolt, kör lugt och sakta.

 43. Kalle-vitamin Says:

  Matte, om man er det genom ett långt antal år, såär svenskarna de som varit sjukast. Nu för tiden verkar det som att man ska ”lyckas träffa formen”, vara i bra form – inte att man ska vara en bra åkare. En som är bra är bra – och de skulle inte prata som de gör nu, de åkarna, och svt:s folk skulle inte ha det tänk och resonemang de har.

 44. Kalle-vitamin Says:

  Jaha ”Mattias börjar komma i bra form”, sa´s det nu. Typiskt svenskt nutidssnack.

 45. Kalle-vitamin Says:

  Jaha, Marcus har nu släppt italienaren – men jag antar att ni tycker han åker relativt bra, men kanske inte riktigt ”lyckats vara i form idag”

 46. Kalle-vitamin Says:

  Ja Sverige åkta ganska bra.
  Eller hur tänker ni, hur känns det efter loppet, och hur tänker ni över att det känns så.

 47. Kitty Says:

  Just nu känns det mest skit, faktiskt 😉

 48. Sandra Says:

  Övergick till att hejja på Finland idag när jag märkte att medaljchansen fösvann! Grattis grattis till ert Brons!!! 🙂 vad gäller Sveriges insats finns inte så mycket att säga förutom = vi hängde inte med!

 49. MattiasE Says:

  Finns det ingen ”kryptonit” mot denne Nortug?

  Även om Södergren åkt idag har det nog blivit precis utanför pallen(4).Sen Rickardsson tappat på första hade förstås dom andra inget att kriga om, men…formen känns lite sviktande hos dom övriga också som det verkar.Måtte jag ha fel.

 50. Kalle Says:

  Norges skidåkare är sällan sjuka, sällan dåliga, sällan skonsamma mot konkurenterna, Se Nortug, NEJ! De är bara bäst när det gäller…

  Vi. Är Sjuka, vi är skonsamma i spurten,vi är ofta dåliga när det gäller(sen kommer bortförklaring) NEJ! VI är inte bäst men vi får vara glada åt det lilla vi får, Men varför kan vi inte överaska någon ”GÅNG”…..

 51. Pravda Says:

  Jag kände det på mej så jag blev inte det minsta överraskad när jag knäppte på TVn. Det har varit på detta viset i vartenda mästerskap som jag kan minnas.Det är många tänkta medaljer som gått upp i rök på grund av sjukdom som tycks drabba oss svenskar mer än alla andra. Wassberg,Magnusson,Svahn,Lundbäck m.fl.är några av dom som alltid blev sjuka.Särskilt Tomas Magnusson hade en fruktansvärd otur.
  Fast idag hade det nog knappast hjälpt med Södergren i laget. Är Northug från den här planeten eller är han en utomjording?

 52. lelle9 Says:

  Pravda: Gunde Svan gjorde väl 6 mästerskap 84-91 o kom hem med medalj från samtliga?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: