Paret glad och gladare, och så Majdic

Tävlingsfritt som sagt idag vilket gjorde att 8 av 10 ur SVT:s team på plats var ”lediga” och ägnade dagpasset (ingen är ledig kvällen före en mastodontsändning) åt skidåkning, bankärenden (gissa vem) och besök av en osedvanligt häftig byggnad nära backhoppningen (jag var inte ledig – därav den vaga beskrivningen).

Vi två övriga, jag (reporter-Ola) och fotograf Tirheden, slet som två dragvilliga Södergrens ute på ett slaskigt stadionområde för att få ihop inslag och intervjuer till sportnytt, webb, kvalsändning och finalsändning. 

Det fanns liksom ett idealiskt upplägg för att misströsta en aning, 10-12 timmars jobb per dag för elfte dagen i rad gör ju sitt för energin. Men Södergrens bragdlopp igår var uppåttjack för varenda svensk inom tio mils radie från Liberec.

Och dessutom – idag fick jag äran att intervjua tre underbara idrottare som alla tre skulle kunna slå sig in på min topp-3 lista över ”gladaste jag intervjuat”. Och då har ändå ingen av dom tre lyckats hittills på VM – snarare tvärtom, en har varit magsjuk, en har två raka vallafiaskon i ryggen och den tredje  borde vara nervös som bara den. Men dom var bara avspänt glada!

Glad var Anna Haag. Vilket humör! Hon har knappt fått i sig mat på en vecka, har fått behålla små portioner sedan i lördags men ännu inte ”ätit rejält”. Hennes två bästa chanser till en individuell topplats har hon kräkts bort – ändå verkar det som att tjejen inte kan sluta skratta. I reportaget om Emil Jönsson avbröts intervjun med Anna då Tor Arne Hetland kastade en snöboll på henne, Annas svar kom blixtsnabbt, hon skrattade gott när hon förklarade att hon medvetet försökt smitta ner norrmännen med sina magsjukebaciller – skön distans från en som hade kunnat vara rätt knäckt efter flera dagars isolering.

Gladare var Anna Haags pojkvän, tillika guldhoppet i sprinten – Emil Jönsson. Egentligen var vi hänvisade till att göra vår intervju på en presskonferens några timmar efter träningen men Emil är liksom ingen som krånglar till det i kontakten med media (läs, inte alls som folket runt fotbollslandslaget). Efter att ha testat skidor några varv utbrast han glatt ”I’m all yours!”. Vi arrangerade några snygga bilder (återigen – försök göra det med fotbollslandslaget). Sedan svarade han glatt på alla frågor. Den där pressen att han faktiskt förväntas ta medalj och säkert får motta en och annan fiasko-rubrik om så inte blir fallet tycks han ha lämnat hemma i Årsunda – om han överhuvudtaget märkt av den. Resultatet av mötena med glad och gladare såg ni kanske i sportnytt, eller här.

Gladast av alla var ändå vinterns sprintsuverän Petra Majdic. Vilken energi, vilken mun, den bara går och går. Jag är uppvuxen i Göteborgs arbetarstadsdelar och har lyssnat på en och annan riktig ”tjötröv” genom barndomen men dom skulle inte få en syl i vädret om Majdic var i närheten. På inledningsfrågan hur hon förklarar vinterns succé fick jag ett över minuten långt svar där jag inte kunde uppfatta en enda inandning däremot ett tiotal garv (inte riktigt ”the Andreas Isaksson-way” om man säger så). Intervjun som kommer sändas imorgon är 2,10 lång, som ett medellångt sportnytt-reportage, men den innehåller bara tre svar och blir inte tråkig en sekund (om man får säga så om sina egna inslag men det får man väl om det är någon annan som skapar underhållningen). Ni som tittar bjuds på ett klassiskt Majdic-segerjubel, ett erkännande att skidtjejer inte vet vad ”taktik” innebär, ett statement att de som inte har kul när de tränar och tävlar nog borde hitta nåt annat att göra och ett avslöjande om varför hennes första Majdic-glädjeskrik kom i Falun.
Jag och Tirheden propsade på att webben skulle lägga ut hela denna glädjefyllda intervju, även det som inte får plats i sändning. Ni som klickar får vara förberedda på drygt 6 minuters slovensk glädje.  

Imorgon avgörs sprinten, har en känsla av att glad, gladare, gladast kommer fortsätta skratta även efter den tävlingen. Och skulle det gå åt skogen så tror jag bannemej att dom skulle fortsätta skratta ändå.

//reporter Bränholm

Annonser
Explore posts in the same categories: Längd-VM, Vinterstudion

5 kommentarer på “Paret glad och gladare, och så Majdic”

 1. wde Says:

  Haha.. Blev otroligt glad när jag såg sportnytt, vilket landslag! förstår inte hur anna kan hålla humöret uppe. tycker att det härligt & se skämten mellan Norge och Sverige, det behöver ju inte vara blodigt alvar jämt…. Imorrn får vi hoppas på medalj

 2. LMG Says:

  Kom på mig själv med att sitta och flina när Hetland kastade snöbollen och Anna kom med sin replik.

 3. wde Says:

  haha jaa med! man kan ju hoppas att det hoppade över några basiller på honom, skojja.

 4. underberg Says:

  Lätt vara glad sån här guld-dag!!
  Jag är jättenervös inför sprinten—har inte sovit på hela natten.
  Men glad efter finalen….
  Har lagt upp nakenbild på Jacob Hård på sajten.
  Undrar om han är glad för det…

 5. MattiasE Says:

  Det är så härligt se dessa glada miner.Haags fnitter och skrattande smittar av sig(Haha) Hon har varit sjuk och är ändå så positiv.Vilken härlig tjej!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: