Familjeföretaget…

…går bra mitt i lågkonjunkturen och finanskrisen. Det är, trots vad alla analytiker säger, ingen brist på glittrande intäkter och klirr i mästerskapskassan. Åtminstone inte för familjen Ekholm/Jonsson.

medaljparet

medaljparet

Vi kan inte låta bli att visa världens bästa sambor. Strålande uppsyn – och lite skön bragdstämpel både här och där. Helena som vände två tidiga bom och två minuters underläge till 18 mäktiga träff och ett jaktstartsguld som i helgen kan få sällskap intill mixedsilvret. David förstås för sin roll som reserven som sköt fullt, när Björndalen spred skotten och ryssen darrade. Och när Expert-Kalle nästan studsade av stolen av nervositet, var Ekshärads exportvara (ihop med polarn Bergman) iskalla killen.

Nu står dom där med tre medaljer ihop. Syskonen Berger har två, ett silver för Lars och så lillsyrran Toras brons. Vi är bättre än Norge och leder familjeklassen, knappt men klart. Och framförallt, helgen lovar mer. Kanske redan idag, men där krävs lite tur. Definitivt söndag…damernas masstart (Aco och Helena!) och herrstafetten..om Ferry står på benen…

På tal om familjen så är det en märklig känsla att spana in Kim och Kim. Vi är 13 mil från nordkoreanska gränsen – och rullade igår norrut med stora ögon och öppna sinnen. Syskonen snackar samma språk, men håller sig på varsin kant. Sista tre milen av underbar kuststräcka, smäcker, guldgul sand och inbjudande vågor, är avskuren medelst en skräckinjagande taggtrådsmur.

På vägen upp mötte vi dessutom märkliga konstruktioner på sidan om körbanan. Gigantiska stenstycken (som skulle få Obelix att sucka djupt och stoppa skallen ner i trollbrygden) vilandes på hyllor på vardera sidan om vägen. Just det…kommer Kim norrifrån så är vägspärrarna redo…Krönikör Karlsson och Foto-Frisell vet ännu mer. Dom har rent av varit…huuuh…på andra sidan…lär ha bjudits en spöklik upplevelse. Jonas kanske berättar mer…om snöflaken och andan faller på därborta i Liberec.

vägblock

blockerande utsikt

DMZ står för demilitarized zone – och skiljer nord från syd. När det blåste som mest av dopningsbesked och hotfulla tonfall  inom skidskyttefamiljen så kändes en DMZ på sin plats på Alpensia-stadion i Pyeongchang.

dmz

nära gränsen

På tal om glada medaljörer så har Carl-Johan Bergman dubbla skäl. Tidernas mest utmattade slutman, som gav den utochinvända magen ett framgångsrikt ansikte, ”tappade bort” silverpengen. Vaknade upp efter succéstafetten och fick en otäck känsla i kroppen. Letade desperat runt på rummet, men kom på att han lagt den längst ner i skrymslena i ryggsäckens botten. Puuh! Å andra sidan är Bergman landslagets egen glömskegubbe, sådär skönt disträ att han vore som klippt och skuren för rollen som pappa i  ”Ensam Hemma-filmerna”.

silverbergman

Bergman återfann sitt silver/mattias

Medaljen är tillbaka. Det var bara att envetet rota runt lite. Nu hoppas vi att Kalla & co gör detsamma. Som Wolfgang Pichler så oefterhärmligt uttrycker det…

”We want more…!!!!”

/Peter

Annonser
Explore posts in the same categories: Skidskytte-VM, SVT, SVT Sport, TV-sporten, Vinterstudion

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 kommentarer på “Familjeföretaget…”

 1. Erik Says:

  Ja nu kör vi! bara några timmar till start så borde nog försöka få några timmars sömn först… men imorrn blir det spännande!

 2. MattiasE Says:

  Ja det ska bli riktigt spännande idag.En ny dag,nya möjligheter.Skidskytte är ju sjukt spännande.Desutom är ju Kalle Grenemark och Ulfbåge världens skönaste kommentatorer.Där har man skrattat gott vill jag lova.

  (Idag bär det av mot datorfritt område, så nu kan man inte kolla in allt som händer här på åtminstone två dagar.Trist.)

 3. Chrille Says:

  What???
  Har Krönikören varit i Nordkorea? Hur f-n kom han in där? Och hur kom han ut? Och varför?? 🙂

 4. lelle9 Says:

  Karlsson gjorde ett reportage för rapport tror jag, Strax före vm i fotboll 2002.

 5. Camilla Says:

  Finska Olympiamatkat har flera resor till Nordkorea i år. En resa görs dessutom till Nord- och Sydkorea fast man måste åka via Peking för att ta sig över gränsen.

 6. bosse Says:

  Hej på er alla, jag tycker att Helena Jonsson är absolut BÄST. Tyvärr kan man inte säga det samma om komentatorn Anders Blomqvist, han är en sopa, som skrattar när en åkare ramlar i backen. Skulle han ha skratta lika mycket om det var en SVENSK ??????


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: