En helt sjukt misslyckad resa

Det är exakt det Maria Rydqvist har gjort till skid-VM.
Hon ratades först av förbundskaptenerna i sista stund till förmån för junioren Hanna Brodin.
Sen, när svenska sjukdomarna duggade lika tätt som den tjeckiska snön, kallades reserven Rydqvist ner till Liberec för att täcka upp.

Men på vägen ner blev också hon sjuk. Och idag har man beslutat att skicka hem Maria Rydqvist, utan ett enda lopp. Och – tack och lov – utan att ha fått träffa en enda svensk skidåkare härnere.
Stackars Maria måste ha det tröstlöst just nu.
Flyger hon Czech Airlines hem får hon dessutom extremt äckligt kaffe.

Övrig status: Haag fortfarande inte helt återställd, men på bättringsvägen och Britta Norgren mår bra, och avvaktar nästa tävling, vilken det nu är? Troligen sprinten.

Hinner Haag bli återställd till stafetten på torsdag? Det måste hon. Utan Rydqvist som reserv börjar laget annars kännas tunt. Skört. Bräckligt.

Men sjukdomarna är inte allt som oroar. Frågan är också om Anna och Britta orkar. Och Lina??
Sprint, sprintstafett och damstafett går tre dagar i rad. Här gäller det att vara taktisk och prioritera. Vem ska åka vad?

Kanske är det bästa, trots allt, att den regerande olympiska mästarinnan Anna Olsson, står över sprintstafetten till förmån för Britta (med Lina). Kanske ska man inte splittra ett vinnande lag.

Inga lätta beslut för åkarna och ledarna att ta. Jag ser ändå helst att Anna Olsson åker tre dagar i rad. Jag tror hon vill det.
Lika bra att chansa.
Vallat eller ruggat, typ.

/ Jonas

Annonser
Explore posts in the same categories: Längd-VM

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 kommentarer på “En helt sjukt misslyckad resa”

 1. Andreas Says:

  Himla tråkigt för rydqvist. Lider verkligen med henne. Men begriper inte varför man skickar hem henne igen, är de inte riktigt kloka i huvet? Tänker på det som skrivs ang stafetten.

 2. Varg Yxgrim Says:

  Kanske en bild på Maruschka vore på sin plats?

 3. JL Says:

  Är det dags att slå en signal till Lisa Larsen? En tredjesträcka i stafetten med Kalla som avslutare är en chansning men har vi något bättre lag?

 4. Claes Says:

  Maria Rydqvist har blivit mycket illa behandlad av landslagsledningen. Det var en jättemiss att inte ta ut henne i laget från första början. Sen väntade man alldeles för länge med att ta ned henne till Liberec sedan de uttagna tjejerna blivit sjuka. Och så nu – varför skickar man hem henne när vi inte ens är i mitten av VM? Hon kunde verkligen ha behövts både i stafetten och den avslutande 3-milen.

 5. Peder Says:

  Förklara gärna vad det är för en ny typ av skate-skida som de verkar använda nu!Såg det på damernas dubbeljakt och på skidskyttet. Vad är vitsen med en sådan spets? Mindre vikt, kan man ju tänka sig.
  Tack för trevliga program,

 6. bengt Says:

  varför byter vi alla kanal när karlsson svamlar?

 7. Andreas Says:

  Fan vad tråkigt med alla kåtbockar som hakat upp sig på bilder på maruschka

 8. Stefan A Says:

  Har vi något damlag kvar?? verkar tomt trots den påstådda bredden.Kowalczyk…vilken kvinna,hennes åkning duger inte åt experterna förstås, påminner lite om Wassberg, och så blev det en knäpp på näsan åt norgelovern Anders B.

 9. Alexander Says:

  Håller helt med Claes. Sverige har inte råd att behandla lovande talanger som Rydkvist på detta sätt!! Skäms på er!!

  Jag anser fortfarande att man skall priritera stafetten före allt annat. Vårt bästa lag är just nu Olsson-Haag-Kalla-Norgren. Viktigt att komma ihåg är att det är bara Steira i det norska och Saarinen i det finska som åkt bra än så länge. Jo, jag vet att Kuitenen inte gjort dåliga lopp, men det är långt från när hon är som bäst.

 10. Christer Says:

  Klart man ska ta ut det bästa laget för dagen på sprintstafetten och sedan ta ut stafettlaget efter att sprinstafetten är avslutad. Planera detta i förväg är aldrig bra. Om inte Haag skulle känna sig helt bra senast måndag morgon kommer ju Aco hem och hon är 3-4 klasser bättre nu än när hon körde längd. Hon skulle göra en kanoninsats på sträcka 3. Håller med om att behandlingen av Maria Rydqvist är närmast en skandal. Lisa larsen javisst men då skulle hon varit med från början av VM.

 11. Jan Says:

  Vad är skandalen egentligen?

  Hon fick komma ner som reserv, gott så, det fick inte Lisa Larsen.

  Hon blev sjuk, trist, men det är svårt att se vad man ska med en sjuk reserv till.

  Affären Rydqvist är väl mindre intressant än vad t ex Sandra Hansson skulle kunna hittat på som reserv. Och glöm inte att alla nationer har sådana här problem, nog många norrmän som skulle velat haft en Aukland eller Svartedal på 15 kilometern..

 12. Stefan A Says:

  Norges problem är vilka som för dagen är bäst ur högen med världsåkare, Sveriges är att övh. få fyra till start.

 13. Claes Says:

  Svar till Jan: Jag skulle gärna vilja att du tog reda på vad som har hänt i fallet Maria Rydqvist, och hur landslagsledningen behandlat henne från den första uttagningen, innan du gör ditt nästa uttalande i detta fall.

 14. Hans Says:

  Var det inte som OS i Nagano då alla blev sjuka där och så nästan som när magdalena forsberg skulle hoppa in å köra stafetten i längd utöver sin skidskytte? samtidigt var väl vädret där lika oförutsägbart?
  /fd vasaloppåkare


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: