Ett genant misslyckande för FIS

Att fem skidåkares B-prov var ”obrukbara” kunde SVT avslöja redan förra veckan.
Men nu vet vi den exakta anledningen till varför de namn vi gått och väntat på i månader inte blivit officiella.
Internationella skidförbundet, FIS, har alltså undlåtit att meddela den världsomspännande dopningsorganisationen Wada, att man vill spara de misstänkta proverna mer än tre månader (Wada förstör rutinmässigt prover som är äldre än ett kvartal, enligt sina regler).

Nu sitter FIS med fem positiva A-prov, utan möjlighet att analysera B-proven.

Det är naturltigtvis ett stort misslyckande för FIS och enormt genant att man missar att fälla fuskare på något så banalt som en kommunikatiosmiss med Wada.  Istället är nu dessa fem åkare (om de nu är i Liberec) fria att tävla i VM.

Men de förstörda proverna är inte det enda som är upprörande i denna historia. FIS dopningschef Rasmus Damsgaard är i mina ögon en skidvärldens cowboy.
Han kommer ridande med dunder och brak så att snön yr och skjuter vilt från höften.
Uppmärksamhet tycks vara en stor och viktig drivkraft.
Viktigare än skidåkarnas rättssäkerhet.
Varför går han annars ut och slår på stortrumman när han inte har några juridiskt hållbara bevis att komma med?

Damgaard har inte sagt vilka länder det handlar om, annat än att det handlar om ”ett stort land i öster och ett mindre land som geografiskt gränsar till det stora landet”.
Ska jag gissa, med stöd av den magkänsla och de resultat och misstankar jag samlat på mig under mina nio år som skidreporter så säger jag: Ryssland och tja … tja Estland. I alla fall ett litet land.
Men det är just detta som är problemet. Vi vet inte.
Det blir gissningar. Spekulationer. Misstankar. Och det blir fel. Det är därför detta är så olyckligt.

Att det handlar om Ryssland tycks uppenbart, men är det Estland?
Eller år det Finland?
Polen kanske?
Eller varför inte Norge – ett litet land med gräns mot Ryssland.
Kanske Kazakstan, Ukraina, Lettland, Litauen… Ja, ni hör ju själva.

Istället för att tala klarspråk pekar FIS högste dopningschef nu ut ett flertal länder och åkare, bland vilka det förstås finns massor av rena, oskyldiga skidåkare.

Jag är den förste att stödja kampen mot dopning; jag förespråkar skärpta straff och vill inte se en enda fuskare svärta ner den vita snön som konstant faller över Tjeckien.

FIS vet ju vilka fem namn de gäller, men är bakbundna eftersom man inte kan gå ut med dom. Men istället för att hålla tyst väljer man att peka ut ett tjugotal skidåkare från massor med länder.
Varför? För att skrämma – och visa att man hittar nya epo-former?
Såklart.

Men det har ett högt pris. Hade man hållit tyst och istället gjort om testerna nu inför VM hade man förmodligen kunnat fälla samma åkare. Och garanterat några till.
Men det hade blivit ett smutsigt mästerskap – knappast något skidvärlden behöver.

FIS vill ha ett dopningsfritt mästerskap, nu blir det kanske så, men på bekostnad av att en halv skidvärld pekas ut av en cowboy som skjuter från höften.

/ Jonas

Annonser
Explore posts in the same categories: Längd-VM

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

49 kommentarer på “Ett genant misslyckande för FIS”

 1. aku Says:

  Vilket slarv att inte analysera b-proven, hur kan sånt få förekomma?

 2. Sandra Says:

  jippi så fastnar en svensk som varit sjuk i dopingproblemet istället. Så kanske de äkta doparna får åka bäst de vill, smidigt värre!

 3. MattiasE Says:

  Ja det är ju mer än klantigt.Är också som så många andra emot doping och fuskare.Om nån skulle plinga på min dörr just nu och be om min underskrift för att kunna döma:Avstängda på livstid(fängelse?) för dopade idrottare skulle jag gladeligen skriva mitt namn.Till och med två gånger.Det måste ju till en ändring, och det nu! Har man visat att man kan fuska, varför inte en gång till?
  En gång fuskare, alltid fuskare i mina ögon.

 4. christian Says:

  helt sjukt. Håller med Sandra om att det är en snedvriden problematik där ex. britta inte får åka och de riktiga fuskarna får möjlighet att åka. med stor sannolikhet hade ju även B-proverna visat samma som A.

  Håller med Jonas om att Ryssland med stor sannolikhet är det ena landet med tanke på det som hänt inom skidskyttet.

  Jag riktar ju även misstankar mot finland. Så länge finskorna behåller sin ”dopningstränare” så kommer jag inte kunna sluta att misstänka dem!

  Men det största fiaskot är ju hur FIS har gjort med detta. PINSAMT! och BEKLAGLIGT! Tycker synd om alla som sliter dag in och dag ut för attnå världstoppen och aldrig når dit eftersom de hindras av fuskare. Jag hoppas vi slipper se fler fiasko mästerskap likt VM i finland. jag hoppas också att inte fler ärliga och duktiga idrottare ska behöva gå samma väg som Per Elofsson.

  Men idag hoppas vi på svenskt Guld! Kom igen Johan och Anders. Visa nu alla fuskare att man kan nå toppen även på ärligt vis!!!

 5. Greena Says:

  Jonas, varför tror du att det är Estland? Har inte dom estniska åkarna varit väldigt konsekventa i sina framgångar? I synnerhet Veerpalu är ju en så utpräglad klassisk åkare att det inte vore vettigt att satsa på totala världscupen eftersom han knappt skulle få några poäng i fristilsloppen, därmed har han alltid satsat på mästerskapen och under lång tid varit framgångsrik utan att någonsin åka dit för doping. Finns väl inte något som talar för doping där direkt?

 6. kristian Says:

  Hm, det är ett annat i ljud i skällan när svt skall diskuter dopingproblematiken i cykel. Speciellt på text tv där någon okänd cyklist som tagit för mycket astmaspray ges mer uppmärksamhet än att att Italienska fotbollsspelare strejkar p.g.a att deras kollegor som vägrar dopingtesta sig blir avstängda. Säga vad man vill om Damsgaard men han är inte den enda som vill plocka billiga poäng i dopingsoppan

 7. Gabriel Says:

  Jag tror inte att svenskarna har en chans idag. Vad tror ni? Det känns precis som inför Salt Lake.

 8. Ante Says:

  FY fan vad klantigt, eller de kanske var en ryss som förstörde proverna.

 9. Inga Says:

  Jag tror det kan vara Ester.

 10. Svenne Says:

  Greena:
  Veerpalu är ju en sak, men kolla resultaten för Jaak Mae i världscup kontra mästerskap. Det kan ju vara 4 ryssar och EN est. Det vet ju ingen annan än Fis och Wada, som det verkar.
  Estland har det ju spekulerats om länge och de har ju en märklig dopningshistoria med Smigun sen tidigare.

 11. Thomas Says:

  Varför i hela friden tillåts Fredriksson vara med i VM? Han har ju inte gjort nåt bra på 2 år.

  Och VARFÖR detta ständiga kommenterande om just denne Fredriksson av Hård och Blomqvist? Vad är det som är så otroligt intressant med denne föredetting som inte presterar?

 12. Johan Says:

  Jag tror att många skidåkare från flera olika nationer dopar sig. Min frågat till er som påstår att svenskarna nu ska visa att man kan vinna utan att dopa sig, borde fråga sig själva hur de kan vara så säkra på att svenskar inte är dopade. Vi har en övertro på svenska idrottare som verkar vara förankrad i en föreställning om att vi svenskar är de ärligaste människorna i världen.

 13. Nalle Says:

  Jag vet inte vad statistiken säger, men jag har i alla fall tappat intresset mer och mer för i stort set alla konditionsidrotter. När så många fallit för dopningsfrestelsen och därtill bara drabbats/straffats i något år för att sedan få komma igen finns det ju ingen rättvisa kvar… Om man kan få till ett system som t ex testar ALLA 100 bästa med vecko-regelbundenhet före och med dagstester under mästerskap – gärna med DNA-koppling till proverna för att vara säker på vems prov som lämnats – då kommer även jag att tro på rättvisa och därmed också klart spännande tävlingar att följa.

 14. Gabriel Says:

  Kan inte Gunde ta och köra upp den där vallabussen i något mörkt ställe!? Hur svårt ska det vara att få till bra skidor? Jag blir galen….

  Det här går åt skogen, precis som jag kände innan.

 15. MattiasE Says:

  Har svenskarna vallat bort sig månntro?
  Trist isåfall, för formen verkar ju finnas där.
  Men hoppet är ju det sista som överger en.

 16. Johan Says:

  Sedan början av 1990-talet, med undantag för ett par år i mitten av det gångna decenniet har Norge en förkrossande vinst-statistik. Landet har exempelvis 329 världskupsegrar genom historien, följt av Sverige med 114 segrar. Jag påstår inte att norrmän eller för den delen svenskar är dopade, men om t.ex. Ryssland hade haft samma framgångar kan man undra hur diskussionerna hade försts i Sverige. Tror vi mer på norrmän p.g.a. att vi uppfattar oss tillhöra samma kulturella sfär? Eller beror det på Ryssarnas befläckade förflutna? I vilket fall som helst är dessa parametrar inte en garanti för vilka som nu är dopade eller vilka som i framtiden kommer att vara det…

 17. Rune Eriksson Says:

  Ja så har det hänt igen, medaljerna i skidvm 15km klassiskt tas ut i förskott
  Att inte ni som skall vara ”experter”
  någonsin kan lära er detta.Vi vanliga dödliga vet detta,kolla hur svenska folket har tippat,den största delen har tippat att vi får noll medaljer i VM

 18. Lasse Says:

  Är det bara skidåkares blodvärden som stiger efter magsjuka?? Hade en cyklist närmat sig 50, så hade han hängts ut som dopad oavsett ”sjukdom”. Att inte följa upp B-prov omgående kan ju bara skapa konspirationsteorier. När ska vi få blodpass bland skidåkarna? Det verkar bara vara cykel som tar det seriöst med stora omfattande och kostsamma dopingprogram, men ändå får dom ta skiten!

 19. Hampus Says:

  Som Johan säger, Vår övertro är en stor nackdel..

  tänk bara på vilket kaos det skulle bli ifall det vart ett svenskt ”Lahtis 2003”?

  Nu tror inte jag att svenskarna är dopade, men ni borde förstå min åsikt.

 20. Nalle Says:

  Håller med Gabriel fullständigt. Inget ont sagt om Gunde, men hur är det möjligt att Sveriges vallateam misslyckas så? Sälj bussen och ta med en eller ett par ledare som kan ”läsa” snön och som de andra länderna väljer rätt underlag. Pinsamt är ordet!

 21. jane Says:

  Det är konstigt hur vissa alltid lyckas knipa de viktiga medaljerna vid vm och os. Det luktar brännt och jag imponeras de som orkar satsa och vinna över dessa falska medaljörer. Man presterar inget övrigt men när det väl gäller finns man på prispallen.
  En gång dopad alltid dopad.
  Vet ej hur länge man orkar se eländet
  Grattis till våra skidåkare ni gör etn otrolig perstation. Heja

 22. Gabriel Says:

  Jag tyckte Södergrens kommentar om Veerpalu som vinnare var rätt intressant; Det är en skräll. Med ett helt neutralt tonläge. Ja, visst är det märkligt att vissa alltid lyckas träffa rätt vid mästerskap. Dock sällan svenskar.

  Nalle, det har ju varit så otroligt mycket snack om vallabussen som ”det hemliga vapnet” osv osv. Alla snackar om lotteri, borde inte kunskapen och tekniken ha utvecklats under alla dessa år så att man kan vara lite mer säker på sin sak? Det var ju trots allt en massa åkare som gjorde rätt. Hur tänkte de, och varför? Jag tror inte att de svarar: ”Vi lottade bara” om du frågar dem. De har nog en ganska klar bild om varför de valde ruggat. Det är lätt att prata om lotteri, svårare att prata om kompetens och förmåga.

 23. Jan Thureson Says:

  Till Jonas Karlsson: Undertecknad är f d tävlingsledare i Falun och kan lite om längdåkning.
  1-Bra att du inte sitter som kommentator under loppen. Låt Jacob, Anders o Niklas sköta detta! Dom kan grenen utmärkt.
  2-Sluta upp med undermeningarna om att Estländarna skulle vara dopade. Löjligt. Om nationalhjälten Andrus Veerpalu skulle dopa sej skulle det bli skottpengar på honom hemma i Estland. Jag känner killen och vet hans ambitioner, träningskunnande m m. Han är ett fenomen att ladda inför OS o VM och har ett fantastiskt stöd från sina ledare,sponsorer och tekniker.
  3-Ta bladet från munnen i TV. Det sitter FEL FOLK i FIS-toppen. Ersätt dom med folk som kan den svåra längdåkningssporten. Det är receptet samt 100% kontinuerlig kontroll på de 50 bästa i världscupen.
  Då blir det bra. Snart kommer svenska guld i den mest krävande av idrotter som finns. MVH Ture i Avdala

 24. John-Assar Klasman Says:

  Vi som hör och läser dagligen om hur Veerpalu och hela teamet förbereder sig till nästkommande stortävling är aldrig förvånade över resultaterna och vilka som har förbättrats från 30-40 platser under tidig 90-tal till senare prispallplatser.
  Det gäller främst hård satsning av alla + utbildade tränare + nordisk vallerfarenhet (skidlaget hade tidigare norska vallmästare).
  Vi har bara det enda problemet: vem som kommer näst?

 25. Evert Antonsson Says:

  Verpalu har antagligen varit dopad sen Ramsau 1999. Då han på femmilen följde en genomdopad Myllälä. För att en åkare ska vinna respekt så ska han vara bra under en säsong. Därför unnade jag hellre Bauer en guldmedalj. Jag tyckte också att Södergrens svar om segraren var talande ” en skräll”. Han vet nog mycket väl vad som pågått bakom kulisserna. Tyvärr så gick Jaak Mae bra också, och vad jag vet har han inte varit bland de 20 bästa på länge. Konditionsidrotter funkar inte så här. Ni ser väl inte några etiopiska löpare typ Bekele, dibaba, defar osv. som pendlar mellan 30 plats under säsongen men vinnare på mästerskap. Det är bara ryska kvinnliga löpare som gör så och de är avstängda för doping.

 26. Danne Bäst Says:

  Håller helt med Evert. Att Veerpalu och Mae skulle vara rena är lika troligt som att påven köper kondomer på Ica.

 27. Pappa Says:

  Noterar att Jonas antydde Estland som det ”lilla landet” brevid ”det stora landet i öst”. Hur kul är det?

 28. Matte Says:

  Intressant att alla som gissar tycker sig veta mer än de som bevisligen har insyn i olika landslag och känner folk. Det finns inget självklart samband med att vara bäst i VC som VM då en del åkare inte tycker att VC är speciellt viktigt och inte släpper på träningen för detta för att formen ska komma.

 29. Henke Says:

  FIS vill inte ha en skandal på halsen… att b-proven försvann..är säkert ett mycket smart drag av någon på FIS. I svensk media är det alltid doping skandal med cyklister i skidskytt eller annan idrott är det ingen skandal fast världscupsledaren är dopad… bättring krävs. Vad hande hänt i svensk media om Susanne Ljungskog råkat ut för samma som Britta??

 30. Sepp Says:

  Det fanns ett år då en viss Per Elofson inte alls presterade under året, och så vann hann VM. Likadant gjorde Thomas Alsgaard. Men visst, dom är ju från den ärliga delen av världen. Det hade varit en större skräll om Södergren hade vunnit – dålig förlorare. Det hör väl till att välja rätt skidor.

 31. aku Says:

  har inte mae skidat ganska bra iår endå? sen e väl cykling egentligen närmare skidåkning än löpning. Och där kan man ju tex ta armstrong som i princip bara e bra på Touren som motsvarande exempel om man jämför med Verpalu.

 32. svtkarlsson Says:

  Det verkar som att ni inte riktigt hajade min poäng utan gick rakt i fällan, flera stycken.

  Det är ju EXAKT detta FIS inbjuder till när Damsgaard säger som han gör.
  Han talar inte ur skägget utan antyder att vissa länder fuskar. Det ger utrymme för en spekulation.
  Jag, precis som ni, börjar spekulera.

  Det är detta jag vänder mig emot – inte vissa länder eller skidåkare.

  Jag säger inte att estländare är dopade. Vad jag säger är att Rasmus Damsgaard tvingar fram spekulationer genom sina uttalanden. Spekulationer och gissningar som skadar alla länder som gränsar till ”det stora landet i öst”. Inklusive aktiva från det stora landet såklart.

  Oavsett om det handlar om Estland, Vitryssland, Norge, Finland etc. så vet vi bara en sak – att detta skadar skidsporten mer än det gynnar den.

  Jag nämde det minsta landet (som gränsar till Ryssland) som har riktigt duktiga skidåkare för att visa hur lumpet FIS-chefens uttalanden är.

  Ni ser ju vad hans otydliga insinuanta uttalanden leder till.

  / Jonas

 33. MattiasE Says:

  Håller fullständigt med Jonas där.Som åskådare i tv-soffan ska man inte sitta och döma hunden efter håren om man kan uttrycka sig så.Vem det är som dopat sig det ska FIS bevisa inte vi.Folk skriver ju i var och varannan mening att nu är den och den dopad.Det råder ju rena rama vilda västern här.Spekulationer,precis som Jonas säger,skadar mer än det gynnar.

 34. svtgenant Says:

  Ett genant misslyckande av svtkarlsson

  Försök inte bortförklara dig nu, du har ju dock redan konkret smutskastat Estland och alla estniska skidåkare eftersom du skrev följande:

  ”Ska jag gissa, med stöd av den magkänsla och de resultat och misstankar jag samlat på mig under mina nio år som skidreporter så säger jag: Ryssland och tja … tja Estland.”

  Läs vad Jan Thureson hade att säga och skärp dig i fortsättningen!

  Pinsamt att svenskar börjar framstår som världens sämsta förlorare: Björndalen får inte vinna, Veerpalu är dopad om han vinner, etc etc.

 35. Johan Says:

  Även jag håller med Jonas! Det jag vänder mig emot är de generella dopingspekulationer som ofta diskuteras. Om man ser till den allamänna debatten ter det sig som om en svenska aldrig i någon sport vid någon tidpunkt skulle kunna vara dopad. Jag är trött på denna okritiska syn och glorifieringen av ”svenskheten”.

 36. Sonja Lundqvist Says:

  Jag blir lite fundersam på vad svenska folket läser, jag har läst igenom vad Jonas skrev och ingenstans ser jag att han pekar ut något land direkt. Vad han gör är att referera till vad den så kallade Cowboyen yttrat, även jag blir fundersam, varför säga något över huvud taget. Som det nu är så får misstankarna drabba alla i grannskapet till det stora landet i Öster…Vilket det är vet vi ju inte heller utan det blir ett antagande….Hur som helst är det för jäkligt att det fortfarande förekommer doping i sportvärlden, hur kul kan det vara att vinna och veta att man fuskat.

 37. Svenne Says:

  Det är ju fantastiskt hur folk vill missuppfatta det som är skrivet.
  Herregud, Jonas Karlsson tar ju de utpekade länderna i försvar. Det handlar ju om hur vi INTE ska misstänkliggöra länder utan bevis.
  Det är en yppertlig text, glasklar i sin argumentation.
  Den som inte begriper innehållet i bloggtexten, eller i Karlssons kommentar här ovan, vill ju heller inte förstå innebörden.
  Dra nåt gammalt över er, eller lär er svenska.

  / Sven Gustafsson
  lärare, Sollentuna

 38. Ante Says:

  Håller med DanneBäst toalt..
  De är jävligt konstigt vilka brutala formtoppar vissa åkare alltid lyckas pricka in till alla mästerskap..
  Kollade världscups resultaten nu från denna säsong och Verpalu har en topp 7 som bäst i år och Mae en 9e..

 39. Larsson Says:

  What´s the fuzz??
  Jag hajade alla gånger vad Karlson menade.
  Poängen som ”svtgenant” inte hajat är ju att vi tvingas att gissa och spekulera när FIS inte talar klarspråk.
  Snacka om genant.

 40. svensk Says:

  Jan Thureson har rätt. At least he knows what he is talking about.
  As to the rest, before you start putting labels on the faces of the others (estonians for example), it would be wise to check the facts first. There is lots of wrong information here.
  In addition, Södergren and other great Swedish skiers are very popular in Estonia. His comeback after operation is excellent. It is great if he wins. But what makes you autoatically think that if someone else is winning then there is always doping involved ?

 41. svtgenant Says:

  “Ska jag gissa, med stöd av den magkänsla och de resultat och misstankar jag samlat på mig under mina nio år som skidreporter så säger jag: Ryssland och tja … tja Estland.”

  alltså, Krönikören (svtkarlsson), en intelligent person och vass skribent som nog känner till att esterna minst sagt ogillar/alltid har ogillat bli förknippade med ryssar/Ryssland förolämpar här ester på ett sätt som kanske de flesta svenskar egentligen inte fattar… pinsamt egentligen

 42. kats Says:

  Ni som säger att Andrus Veerpalu dopat är inte riktigt kloka. Ni känner inte honom, ni känner inte hur ärlig person han är, han skulle aldrig i livet dopa sig! Jag kommer från Estland så tro mig jag vet vad jag pratar om. Han är en stor hjälte i Estland och är mycket älskad av alla, han är en mycket trevlig person.
  Alla vinnare blir testade så hade Andrus dopat då hade han inte blivit världsmästare flera gånger eller hur??
  Tänk lite efter vad ni säger, ni kastar ju smuts på andra. Hur skulle ni känna om jag säger att Gunde Svan och Anja Persson dopat var enda tävling?
  Alla idrottare har en topform som de måste nå, det handlar om timing, det är väldigt väldigt få som är bra under hela säsongen.
  I Estniska sajter skrivs det just nu att svenskarna gnäller över skidor och och säger att allt var skidornas fel och med bra skidor hade de vunnit hur lätt som helst. Skidor är enklast att skylla på, istället för att inse sanningen att svenska idrottare var inte bra helt enkelt 😛


 43. […] Ett genant misslyckande för FIS Att fem skidåkares B-prov var “obrukbara” kunde SVT avslöja redan förra veckan. Men nu vet vi den exakta […] […]

 44. Anders Axheden Says:

  Utan att jag läst vad de andra har skrivit kan jag bara konstatera att politik och svågerpolitik även
  förstört för seriösa deltagare inom idrotten. Idag styr fuskare tillsammans med investerare hela circusen.Egna intresse går alltid först?Har det frireligösa tagit komandot?
  Vem bryr sig om de aktiva om man glömmer det ärliga budskapet. Man behöver inte vara akademiker för att förstå? Nej låt förbunden betala kalaset mot doping och straffa syndare o tränare. Varför inte ett helt landslag om detta fortsätter. Menn utse ärligt folk utan kontakt med styrelser o liknande i de ledande
  komersiella företagen ty detta liknar NARKOTIKARÖRELSEN. Hysch hasch hisch

 45. Greena Says:

  Ante. Om Veerpalus och Maes första och femte plats nu är anmärkningsvärd för att dom tidigare har varit sjua och nia skulle jag vilja ha en förklarirng till David Ekholms femteplats och goda insats i staffetten. Hans Världscuplaceringar har varit 43, 50, 53, 14, 55, 56, 53, 53, 86 och 35.

 46. Chrille Says:

  Men hallå, SKÄRP ER!!
  Karlsson har väl ändå inte pekat ut Andrus Veerpalu som dopad. FIS har pekat ut ett litet land som gränsar till Ryssland, vilket var extremt korkat gjort.

  Om det nu rör sig en någon estländare så behöver det väl inte vara Veerpalu, det finns ju ett tiotal ester ytterligare som tävlar i världscupen.

  Ni läser ju inlägget som Fan läser bibeln.

  Christian

 47. Danne Bäst Says:

  Svar till Greena:

  Anledningen till att Ekholm presterat toppresultat grundar sig på ett kraftigt förbättrat skytte. Skytte beror mer på psykologi än kondition. EPO förbättrar din kondition…

 48. svtgenant Says:

  Veerpalu misstänks INTE för doping

  Efter det oväntade VM-guldet i går tog allt ny fart igen.
  Men Sport-Expressen kan avslöja att 38-åringen inte tillhör den grupp av åkare som Fis misstänker är epo-dopade.


  Btw: Kalla hade inte vunnit något innan Tour de Ski och har inte många internationella topplaceringar sedan dess – enligt Danne Bäst m fl borde man direkt misstänka henne …

 49. Anders Says:

  Dopningsproven härrör ju från våren 2008 när det inte var något mästerskap. Varför skulle då Veerpalu misstänkliggöras på grund av hans utmärkta mästerskapsresultat?

  Så varför pekas han ut? Han vann häromdagen.

  Med tanke på de ryska skidskytteavstängningarna tror jag fuskarna är lite försiktiga och i så fall borde man snarare leta bland åkare som presterar sämre än väntat. Måste finnas nån åkare som hållit en jämn hög nivå en längre tid men plötsligt försämrat resultaten avsevärt. Men, som sagt, utan bevis blir allt bara vilda spekulationer


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: