Skrämmande siffror…

Ingen vill bli fyra. Särskilt inte i Korea. Inte ens Aco. Låt vara att hon strålade ikapp med hyllningarna igår, högst välförtjänt, efter ett makalöst distanslopp där sista skottet avgjorde guldstriden. Hon var till slut bara sekunder från ett brons, men gladdes framförallt över att visa att hon var tillbaka i världstoppen. En snart 36-årig småbarnsmamma som på rekordtid återvänt till medaljstriden.

Men nöjd med siffran fyra? Knappast. Fråga Tora Berger. Tre fjärdeplatser i Östersunds-VM ifjol. Fyra i två raka VM i just distansloppet – men igår bröts den sviten. Trea. På pallen. Hon log från öra till öra. Eller fråga Sven Nylander, arketypen för siffran, han som själv gav ut en bok med titeln ”Den fjärde mannen”. Nummer tre smakar så mycket bättre. Koreanerna nickar instämmande.

Det räckte att spana in hissknapparna på hotellet. 1, 2, 3…5…var tusan är våning 4? Ut på ett våningsplan på Kensington ”Shining” Flora Hotel – 501, 502, 503, 505…är det möjligt?

hissknappar

Ner till receptionen. Två unga koreaner. Jippii. Engelskakunskaper – och ett skrämmande, men också klargörande besked. Fyra är fel, fasansfullt och främmande för medel-Kim. Ordet Sa betyder fyra, men också ”död”. En chockerande upptäckt. 13 är inte heller bra – och saknas också på hotellet, mer i västerländsk skrockstil, men fyra är sämre…och fler siffror kan dom inte rata…några våningsplan behövs ju för att bygga upp vårt kolossalhotell.

Bara så ni vet det har Frankrike startnummer 4 i dagens mixedstafett. Om det nu går åt pipsvängen för fransoserna. Finland har för övrigt nr 13, så har ni hela den övernaturliga bilden klar för er.

När jag nu tänker efter…Fyran är ju inte på plats här. Kollegorna på TV4 alltså. Fick dom inte visum på koreanska ambassaden? Kan dom vara så hårdnackat skrockfulla, asiaterna? Spooky…

/Peter

Annonser
Explore posts in the same categories: Skidskytte-VM, Stockholm, SVT, SVT Sport, TV-sporten, Vinterstudion

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Skrämmande siffror…”

  1. MattiasE Says:

    Ja Frankrike vann ju och Finland blev ju sexa så.. att vara skrockfull lönar sig inte.Sverige blev ju som bekant tvåa.En mycket fin laginsats.
    Grattis till silvret!!

  2. LMG Says:

    ”När jag nu tänker efter…Fyran är ju inte på plats här. Kollegorna på TV4 alltså. Fick dom inte visum på koreanska ambassaden? Kan dom vara så hårdnackat skrockfulla, asiaterna? Spooky…”

    Dagens roligast än så länge 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: