Puckelfest och snökalas….

”I really dont think I will make it to the finals.”

”But I dont care because the afterparty is so great.”

Inte kanske den inställning jag förväntade mig av en idrottsman men och andra sidan så är det lite av den pionjärsandan som från början präglade puckelåkning.

Walter Bormolini från Italien berättar i liften upp mellan träningsåken att han inte är så framgångrik i sitt tävlande men att kärleken till sporten är genuin och livstilen avgörande.

”Åre is one of the best partyplaces on the tour and I never miss it, eventough I never reached a final, he he.”

Undertecknad och expert Fredrik Fortkord har spenderat större delen av dagen i det härliga puckelhavet med kullar stora som folkvagnar och himmelshöga hopp. Det blir en FET tävling i morgon och många kommer att ladda för allt vad tygen håller.

14 svenskar kommer till kvalet, 10 herrar 4 damer.

 Enligt Expert-Fredde är det Martina Schriwer som har bäst chans att ta sig till final, 24 som bästa placering har det blivit i världscupen i år.

På herrsidan ser det betydligt bättre ut. Alla kommer väl ihåg Per Spett som var bäst av alla i kvalet i fjol och körde skiten ur hela världseliten. Sen i finalen blev han lite övertaggad och satte inte det avslutande favorithoppet, ”Front flip truckdriver”, slutade lite besviken på en 9:e plats.

”Resultaten talar framförallt för Per Spett och Jesper Björnlund. Båda har grymma hopp och teknik som borde räcka långt,” säger Expert-Fredde.

En outsider är 20-årige Adam Gummesson från Sunne som tog en seger på Europacupen i Frankrike för en vecka sen. Adam hade det snabbaste åket av alla i finalen och bubblar av självförtroende.

Hur ser det ut för Walter Bormolini då? Ja, en 37:e plats i fjol och 47:a och 39:a i årets världscup ger nog inga rubriker i Gazzette dello Sport. Men det tar han med en typisk italiensk axelryckning och på frågan om när han ska ta sig till sin första final så säger han domani, domani och glider bort för ännu ett träningsåk.

Missa inte Puckeltävlingarna från Åre! I SVT 2 klockan 13.55.

Pain is temporary – glory is forever!

//Becksmo

Annonser
Explore posts in the same categories: Vinterstudion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: