Mission Impossible…

…är nog bästa beskrivning: att kliva på bloggen efter Krönikör Karlssons sanslöst mustiga och medryckande mästerverk, men har vi tagit oss åtta tidszoner och betydligt fler flygtimmar österut på vildmarks-VM så måste det ju basuneras hem om.

Lika omöjligt uppdrag är att hitta vinterkänsla i skidskyttarnas VM-ort Pyeongchang, Sydkorea. Ett antal skoningslösa plusgrader, vindbyar som får den mest skottsäkre att börja provåka straffrundan och gråbruna jordbrukslotter eller söndertöade sluttningar. Konstsnöslingorna på skidskyttearenan har tärts hårt på, en yta som är tunn, isig och kräver sin man. Tim Burke, USA, knäckte hela gevärsstocken i ett grymt fall. David Ekholm, Sverige, klarade geväret, men bromsade farten med ansiktshjälp och ser numera ännu hårdare ut. Det luktar arrangörsproblem lång väg – och på fredag lovar meteorologerna för säkerhets skull regn…

Enda frosten vi hittar är ändå på arenan. Imorgon får tre dopningsmisstänkta ryssar sin förväntade dom, men har fram till dess tränat på som om ingenting har hänt. Det är bistert klimat – konkurrenterna  och övriga omvärlden ser inte nådigt på dopningsfusket och den väldige Wolfgang brummar högt och från hjärtat. Pichler gör ingen hemlighet av vad han tycker om fuskare – imorgon blir ärendet officiellt och frågan är hur det kommer att prägla VM.

Pyeongchang – snodda på OS 2014 av Sotchi och nu får dom sitt VM satt i dopningsskugga. Snön är kanske det minsta problemet?

I väntan på svar funderar vi bäst på hur vi framöver ska slå ihjäl den lilla fritid som ges. Ulfbåge och expert-Kalle har precis anlänt och är lika chockade över boendemiljön som vi andra. Val dÍsere har fått en värdig utmanare. En stor betongkoloss, 20 km från VM-stadion, med purjolöksfält och galna hundar som enda grannar. Hotellet erbjuder ett gym, en klart överdimensionerad avdelning med gratis brädspel (!) och så en karikatyrtecknare som kommer varje eftermiddag. Uppenbarligen har Tom Cruise haft vägarna förbi…sagt på temat omöjligt uppdrag…

…å andra sidan ryktas det om bra svensk VM-form och expert-Kalle tror redan på tre medaljer…så i så fall går ju allt genast mycket lättare. Om snön och lite svensk medvind står oss bi så blir mästerskapen en mer möjlig mission…

…Till sist:  om någon undrar över bildbevis och lite sköna höstvyer: det är för den otekniske skribenten ett omöjligt uppdrag. Jag ska konsultera vår kamerakunniga del i truppen och lovar att återkomma – i färg. Kanske rent av med en liten karikatyr av VM?

Annonser
Explore posts in the same categories: Skidskytte-VM, SVT Sport, TV-sporten, Vinterstudion

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 kommentarer på “Mission Impossible…”

 1. Andreas Says:

  Superkul med lite av vad som pågår i korea!

  Purjolöksfält? Då får ni spela in en egen variant av http://www.youtube.com/watch?v=WNDh_tFIHn4 och lägga upp här på bloggen.

 2. Johanna Says:

  Visst är krönikörens inlägg bra, men Jonsson gör en bra blogg-debut!

  Ska bli kul med lite bakom-kulisserna-info från Sydkorea. När nu inte alpina vm är någon succé får man ju blicka framåt…

  Tack för bra blogg och suveräna tv-sändningar!

 3. Roger Says:

  Jättefjantigt att Pops själv är på bild när han inter skriver i bloggen.
  Heja ACO!

 4. Marie Says:

  Hahaha helt underbara inlägg på denna blogg, livar upp min dagar!!!
  Ja nu sätter vi ju förhoppningarna till skidskyttarn att de ska kunna få hem några medaljer.

  Keep up the good work!

 5. Mattias Says:

  Oj oj oj vad jag längtar till skidskyttet börjar. Inte många dagar kvar nu.Så kul och spännande!

  Men som sagt det här med dopingen sätter ju en liten skugga över VM, helt klart. Alltid tråkigt att se folk som fuskar sig till framgång.

  För övrigt tror/hoppas jag Kalle har rätt om dom svenska medaljerna,han är ju trots allt en expert.

 6. Thomas Says:

  tror på 4 medaljer. 1 för damerna 2 på herrarna och 1 i mixed.

 7. Thomas Says:

  bra att stänga av de skidskyttar som lämnat positivt A-prov i väntan på analysen på b-provet. Hoppas b-provet är positivt så de blir avstängda länge. Tycker också det är bra hur de upptäcks innan VM. Ser fram emot VM

 8. Sara Says:

  Tack för en bra blogg! Jättekul att läsa lite vad som händer bakom kulisserna!! Ser fram emot skidskytte-vm nu, och hoppas på flera svenska medaljer. Hoppas också det blir en fin avslutning på alpina-vm. Fortsätt det goda jobbet, och tack för bra tv-sändningar och en rolig och intressant blogg!!

 9. Inga Says:

  Nu börjar det snart. Folkpensionären från Skövde och
  Grenemark från Gränsen med sju bom i Holmenkollen, tio minuter efter vinnaren, skall från stav till stav prata om bommar och tidigare trettioniondeplatser. Om 107 startar i ett lopp, tre kommer på pallen och tre skjuter 0+0 är det ändå 101 som enligt SVT text med P Larson och J Kvarnström skjuter bort sig. Okunskapen är formidabel.Det vore välgörande att få höra någon variation på skidskytte som vi följt sedan Adolf Wiklunds VM-guld i ARD och NRK och som i nära ett halvt sekel varit tabu i SVT.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: