In i dimman…

Googlar och hittar följande förklaring:
”Dimma innebär att luften är så bemängd med vattenpartiklar att sikten är mindre än 1km.”

På Vinterstudion fäster vi inte uppmärksamheten vid den exakta mängden vattenpartiklar. Vi gör följande tolkning:
Dimma innebär uppskjutna tävlingar
Dimma innebär inställda tävlingar.
Dimma innebär körscheman som kastas i papperskorgen.
Dimma innebär en utmaning.

Fem minuter före sändningsstart imorse kom beskedet. Dimma i Garmisch. Osäkert när och om det blir några tävlingar. Arrangörerna flyttar till att börja med starttiden för herrarnas störtlopp till 11.30. För oss innebär det här att vi har 45 minuter som ska fyllas med ett vettigt innehåll i väntan på störtlopp.

45 minuter. En sportspegel. Dimma innebär en utmaning.

Redaktör Blombergs fingrar smattrar över tangentbordet med en frenesi som får Björn Linds OS-stakning i Turin att blekna. Stig skyndar ner från positionen han skulle kommentera ifrån. Smink. Skjorta. Två minuter senare är Stig klar. Bra jobbat.

Vi hade ju en plan att lista dom största längd- och alpinsstjärnorna i sverige genom tiderna. Det här skulle skett mellan störtlopp och super-g. Det skulle ungefär pågå i 30 minuter hade vi tänkt oss. Sen kom dimman.

Vi börjar lista. Stig-Hellman är på hugget. I det här läget är det ju ovärderligt att ha våra utmärkta experter. Wiberg, Pärson och Stenmark topp tre. Nya förseningar från Garmisch. Och så fortsätter det. Det tänkta halvtimmessnacket blir till en och en halv timme. För egen del sätter jag Stig-Hellman överst på listan. Åtminstone idag. Häftigt att dom till synes utan ansträngning har så mycket intressant att berätta.

Krönikören Listar längdgiganter. Också här en källa av kunskap som aldrig sinar. Som programledare känner man sig trygg med sånt sällskap i studion.

Just nu håller SM-sprinten på att ta slut. Fortfarande dimma i Garmisch. Fortfarande osäkert med störtloppsstart. Super-g inställt.

In i studion snart igen. In i dimman.

/popsen

Annonser
Explore posts in the same categories: Stockholm, Vinterstudion

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommentarer på “In i dimman…”

 1. Vinterstudio-fantast (Tjej) Says:

  Popsen…för oss tv-tittare så gör ni sändningarna alltid roliga och intressanta trots inställda tävlingar. Är man en stolt sportnörd, så gillar man att höra experternas historier och tankar kring tävlingar och de tävlande.
  Allt detta improviserande gör ni skitbra..fortsätt så!!

  Samt…bloggen är helt underbar….ni borde få pris för den. Ni alla är väldigt bra på att skriva och formulera er bra och underhållande för oss läsare..

  Keep going strong!!

 2. Lotta Says:

  The Flying Vinterstudion med alla ingredienser funkar ju riktigt bra, trots dimman. Som hängiven tittare saknar jag faktiskt inte tävlingarna, du/ni har lyckats fylla tiden nog så väl. Inte minst tack vare Sig-Hellman, lysande!
  Som 65:a var det en fröjd att få se och höra om Stenmarks stordagar när hela Sverige stod stilla och man som lågstadieelev fick gå till biblioteket och titta på hans åk. Magiskt!

  Instämmer med föregående kommentator, bloggen är helt underbar!

  Kör hårt!

 3. Iris Says:

  ”Inget ont som inte har något gott med sig ” sägs det. Vi fick mer tid med er i studion, tack för listan med våra stora alpina åkare. Jag är född samma år som Stenmark och minns med en behaglig rysning den enorma spänningen när han åkte. Nu ser vi fram emot Skid-vm.
  Tack för allt från er i vinterstudion!

 4. Mikael Says:

  Utmärkt sportunderhållning oavsett inställda tävlingar. André är föredömlig i sin språkhantering. En mer avslappnad och lugn programledare finns knappt. Lägg där till ett antal gäster med stor sakkunnighet, lugn och eftertänksamhet i värderingar och kommentarer, med glimten i ögat. Allt andas riktig sportkänsla och värme. Som lärare är jag glad över att speciellt språket tycks viktigt eftersom detta är ett stort problem för ungdomar idag. Tyvärr skickar SVT samtidigt ut program därmedverkande inte bryr sig ett skvatt om vilket ansvar de har när det gäller språbruket. Skamligt av medverkande och programansvariga. Därför ett stort grattis till Vinterstudion som lagt vantarna på Popsen och Karlsson m fl.

 5. Ludvig Says:

  Måste säga att jag tyckte det var mkt roligare att lyssna på experterna (där krönikör Karlsson ändå är bäst) än att se på störtlopp där Sverige ändå inte skulle haft någon chans. Mer inställda herralpina lopp!! Bra och intressanta tillbakablickar ur arkivet!!NAJS!! Tack för ett av de bättre Vinterstudion trots avskanad av intressanta tävlingar (skidskytte och VC-längskidor)!!!!

 6. Mia Says:

  Kan inte mer än hålla med alla andra kommentarer 🙂 Super!

  Kan inte bärga mig till vm-sändningarna startar, å dom är ju många 😀


 7. Ni lyckas alltid hålla igång disskusioner och sådant fast en tävling är inställd, och det blir jag mäckta inponerad av.
  Älskar att ni håller i alla skidsändningar. Ni gör ju hälften av nöjet och nu blir det mycket irad. Jippi!

  Men usch för dimma, sådant hoppas vi inte på under VM.
  Nu längtar man, inte många dagar kvar!

 8. Rikke Says:

  Ni sköter det utmärkt såklart men inställda alpina tävlingar kan väl inte vara någon nyhet för er(?) och man trodde att er redaktion var förberedd på sånt. Men där ser man!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: