”Garmisch Partenkirchen – svårt att skriva!”

Snart, nå ja, helg igen. Vinterstudioredaktionen har fått ett par dagars ledigt efter den rätt massiva helgen som gick. Nu ser vi framåt, mot Garmisch Partenkirchen och Sundsvall. Bara att få skriva det ordet; Garmisch Partenkirchen. Det var ju där som Stenmark och Co härjade när det begav sig. Stenis vann dubbla VM-guld i Garmisch 1978. Dock blev det ingen Världscupseger där. Han var som bäst trea i storslalom 1976. Då var det för övrigt dubbet Italien i topp, Fausto Radici vann före Piero Gros (han som alltid åkte utan mössa). En annan som trivdes i den pisten var också han italienare, Alberto Tomba. Den coole Tomba vann tre raka slalomrace där mellan 1993-95. Nog med historik.

För en gångs skull tävlar damer och herrar på samma ställe i helgen. På lördag är det störtlopp för herrarna och super-G för damerna och på söndag kör herrarna slalom. Damslalomen avgörs på fredag. Ska bli intressant att se vad Jessica Lindell-Vikarby kan åstadkomma på lördag. Vore kul om hon kunde följa upp gårdagens seger med ännu en topplacering. I kvällens Sportnytt får ni träffa Jessica som är hemma en sväng i Stockholm.

Det här är sista tävlingshelgen innan VM som inleds den 3 februari. Ni har väl koll på att det är VM i alpint, skidskytte och längd i februari? Det kan förhoppningsvis bli några sköna Vinterstudiohelger framöver. Och just det, VM i Val d´Isère inleds med super-G…

Och så var det Sundsvall. Där avgörs längd-SM den här veckan. Vinterstudion sänder sprinten på lördag och de individuella loppen över 10 respektive 15 km på söndag. Kul att se Johan Olsson, Emil Jönsson och Charlotte Kalla på hemmaplan. Inget skidskytte att se framemot den här helgen. Ferry, Jonsson och Olofsson-Zidek vilar, eller snarare tränar hårt, inför VM i Sydkorea som inleds den 14 februari.

//Redaktör Blomberg

Annonser
Explore posts in the same categories: Vinterstudion

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “”Garmisch Partenkirchen – svårt att skriva!””

  1. Johanna Says:

    När ni pratar VM, kan ni inte komma ihåg att det faktiskt ingår nordisk kombination och backhoppning också. I år är det dessutom historiskt eftersom det är första gången dambackhoppning ingår i programmet, något jag ser minst lika mycket fram emot som ännu en längdsprint-tävling.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: