Bloggbluffen avslöjad. Hård är ångerfull…

Hur kunde jag vara så dum. Som journalist borde jag ju veta att jag måste ha en oberoende källa innan jag slår på stora trumman om ett scoop och rekorddebut.

Hård ljög. Eller hade han bara glömt. Kolla kommentarerna på mitt tidigare inlägg om Hårds bloggsuccé. En uppmärksam läsare (Jakob med k) påpekar att Hård faktiskt skrev ett blogginlägg redan under OS i Peking. Han länkar till och med till inlägget. Svårt att krångla dig ur den bevisningen herr Hård.

Redaktör Blomberg får i uppdrag att konfrontera Hård med dom besvärande uppgifterna. Hård vill först inte kommentera det hela. Sen funderar han på att dra igång dementimaskinen. Men han har sett politiker falla för mindre skandaler än den här. Hård skriver följande i ett pressmeddelande.

”Ja just det. Fasiken. Det hade jag helt glömt bort. Jag bloggade ju om en cykeltur i Peking. Det är bara att krypa till korset och be alla mina fans om ursäkt”

Vi nås nu av rapporter från flygplatsen i Estland. Hård går med sänkt huvud. Muttrandes. Skakad.

Gaska upp dig jacob. Lite tröst är ju ändå att Vinterstudion är största blogg på wordpress idag. Och Hårds inlägg om rysspennan är fortfarande det mest lästa. Fast prestationen glimmrar ju inte lika mycket nu när bloggbluffen avslöjats.

/popsen

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

31 kommentarer på “Bloggbluffen avslöjad. Hård är ångerfull…”

 1. Henrik Says:

  Är det här verkligen värt att flagga i TV om? Skit samma hur många inlägg han skrivit om han är nummer ett. Fucktards!

 2. Vinterstudio-fantast (Tjej) Says:

  Vi diggar dig ändå J Hård!!

 3. Tomas Says:

  Va fan är bloggbluffen föt något ? Vad rör det sig om tro ?

 4. Sylvia Says:

  Media och press är hård mot dom Hård(a)!:-)

 5. Peter Ström West Sweden Says:

  Det är ett helvete med uppmärksamma läsare!

 6. jessy Says:

  Popsen du är grym i studion!

 7. Andreas Says:

  Helgens största besvikelse, utan tvivel.

 8. Bloggkungen Says:

  Ser ni inte vad detta handlar om, det handlar ju om att uppmärksamma bloggen, hur gör man det bäst??
  Jo självklart med ett scoop, i det här fallet är det ju ett löjligt påstående men det lockar läsare se bara på mig, inte hade jag hittat hit annars om inte det rullat en textremsa på TV:n mitt under skidskyttet.
  Blondinbella och Linda Rosing är andra som lyckats med sina bloggar men inte för att dom är framgångsrika utan för att det finns ett stort agg och avundsjuka mot dom och det genomsyrar inläggen, Blondinbella ställde upp i Lets Dance för uppmärksamheten men ni såg vad som hände sist. Var är fansen för ni tror väl inte fans = någon som ser upp till person i fråga och önskar lycka och välgång.
  Problemet med dessa som har detta agg är att dom inte inser att deras besök på bloggarna ger trafik och inkomst till upphovsmakare i form av reklamintäkter.
  Ni är bra duktiga på att dupera folks tankar, en eloge till SVT! för ni har förstått vad bloggar handlar om.

  Väck intresse!

 9. Robex Says:

  Fy fan vad tramsigt!
  Vart är världen på väg när denna ”nyhet” kablas ut likt en riksvarning till allmänheten.

  Håller med Henrik: Retards!

 10. Pelle Says:

  Popsen, otroligt duktig i studion, hela vinterstudion är toppen. Ser gärna på er hela helgen, varje helg. Mycket bra gäster i studion också.

  Nästan bäst idag att få se bilder från långloppet, mer av det också. lite spontant, inte 100 kvalitet, men enormt intressant och kul bara för den skull också.

  Tusen tack för en mycket trevlig sport helg.

 11. popsen Says:

  Kan konstatera att det finns olika uppfattningar om vad som är roligt och inte. Själv tyckte jag var tydligt att det inte handlade om någon världsnyhet utan en uppföljning av ett tidigare blogginlägg på en blogg som ju både ska informera och roa. Även om man inte tyckte det var kul så är ju ”retards” kanske att ta i lite…

 12. Bloggkungen Says:

  Pelle och Henrik och delvis mig sjhälv, syftet är uppnått iom att vi skriver här. Dom slår säkert rekord nu och toppar någon form av blogglista. Det är ju därför rullistan kablas ut med en ”uppdiktad och stark rubrik” som får Mona Sahlins tobleroneaffär att blekna :))
  Men ett tips till er på SVT, nu när bandy-VM är igång så varför inte dikta upp en historia om att Pops inte betalar TV-licens och rulla ut den i TV, då jäklar blir det trafik ska ni se. Världsrekord skulle det bli, frågan är om det smakar mer än det kostar?

 13. Göran J/Bromma Says:

  Oj, Oj, Oj vad löjlig hela debatten är.
  Jacob Hård är en av SVT:s absolut bästa sportkommentatorer.
  Treflig söndag
  Göran J

 14. popsen Says:

  Ni får givetvis tycka precis vad ni vill om kvalitén på inläggen men uppdiktade är dom inte.

 15. Therese Says:

  Jag förstår inte hur det kan bli en så stor grej av just det här. Kan man inte bara se det för vad det är: en rolig uppföljning av ett tidigare postat (roligt) inlägg?

  Det roliga är ju att det faktiskt publiceras roliga inlägg på bloggen och som Popsen säger – det ska ju faktiskt roa också!

 16. Bloggkungen Says:

  Uppdiktade och löjliga må vara nära besläktade, hur kan man sätta ut det som om det vore en nyhet på TV? Är det stort nyhetsvärde? eller är det för att locka publik till blogg och därmed bättre statestik, ärligt svar önskas nu.

 17. popsen Says:

  Kul att diskutera med er men med det här måste jag avsluta diskussionen för min del för att ägna mig åt annat. Självklart är en rubrik till för att locka till läsning, det är ingenting att hymla med. Jag tycker det var tydligt att det handlade om ett skämtsamt blogginlägg som vi gjorde ”reklam” för. Inte någon nyhet. Men uppenbarligen gick det att tolka annorlunda och det var ju olyckligt.

 18. Bloggkungen Says:

  Tack pops, ärligt och korrekt skrivet. Tolkningar kan man göra olika och kontentan kan bli därav. Det viktigaste är att ni på SVT gör bra reportage och har bra sändningar. Sen är ni outstanding som reportar så all heder för detta.
  Mina inlägg var väl mer för att upplysa allmänhet om hur bloggvärlden fungerar.
  Hänt i veckan skapar ju rubriker för att sälja lösnummer och dom är ju inte direkt alltid korrekta som alla vet 🙂

 19. Lillis Says:

  Mitt tips till bloggkungen: Köp hänt i veckan och sluta läsa vinterbloggen!
  Håller med Therese om att det är svårt att förstå hur detta kunde bli en så stor grej. Nej, håll dig till hänt i veckan i fortsättningen och sluta göra inlägg här!

 20. Sportfånen Says:

  Uppenbarligen tål inte Vinterstudion kritik och censurerar, då jag ber er sluta med barnsligheten, att skräpa ner TV-rutan med löjlig reklam för den här bloggen!

 21. Karin i Uppsala Says:

  Hej!
  POPS är bäst!! Hoppas du inte försvinner till ”trams-tv” du med, men förhoppningsvis väljer du fortsatt kvalité på jobbet. Du är seriös och påläst, det märks. Tack även för Vinterstudion.
  Karin

 22. Kalle Says:

  Finns det fortfarande utrymme att rasa lite? Jag känner ett visst behov att rasa, eller kanske utlösa en tittarstorm :o)

 23. p-o Says:

  så nu betalar vi licensen för att bloggnördar ska få göra reklam i svt.otroligt skulle vilja veta vem som tog de beslutet.

 24. Lisa Says:

  Heja Popsen och resten av Vinterstudiogänget!
  Jag älskar eran humor, och att ni lägger ner så mycket tid på vinterstudion och vintersport överhuvudtaget! Det gör hela vintern så mycket roligare. 🙂 Vad vore en lördagmorgon utan Vinterstudion på ettan liksom?

  Keep up the good work!

 25. Joakim Says:

  Jag måste säga att det är skitkul att följa eran blogg, skönt och få läsa om saker och ting bakom kameran! Vinterstudion är helgen bästa underhållning med helgens bästa kommentatorer, programledare och reportrar

 26. Rickard Says:

  Hej Pops! Du gör ett skickligt jobb i Vinterstudion. En vinterhelg utan Pops är helt enkelt inte en riktig vinterhelg. Tänkte också tipsa om att vi startat en ny tennisblogg med liveuppdateringar från Australian Open och rapporter från ATP-touren med personlig touch och mycket entusiasm. Och en del trams. Hoppas du gillar den!

  http://gulinstinkt.blogspot.com/

  Må väl!
  /Rickard och Johan

 27. Mario Says:

  Hej!

  Aldrig i historien har SVT Sport varit så tillgänglig för svenska folket som nu med vinterstudio-bloggen. Det är kul att veta vad som händer mellan sändningar och bakom kulisserna samt ha möjligheten att föra en dialog med redaktionen. Tack.

  Som betalare av TV-licensen, vill jag med detta inlägg säga att ni har mitt fulla stöd för det som ni gör under era sändningar. Det visar bara att ni är lika mänskliga som alla andra som inte sysslar med tv.

  Keep up the good work. Låt inte några bittra rötägg få förstöra det som så många uppskattar.

 28. Håkan Says:

  Bryr mig inte om att lägga mig i denna löjliga debatt. Vill bara ge ett stort beröm till kommentatorerna Ulfbåge och Grenemark. Jag har nog aldrig hört någon som är så entusiastisk och lever sig in i idrotten som Kalle Grenemark gör. Det är härligt att höra! =)

 29. Erik Says:

  Vissa verkar inte ha någon humor. Fast de allra flesta förstår nog att det var skämtsamt skrivet. Det är bara dom som missförstår som orkar skriva…

 30. Larsson Says:

  Fortsätt med den goda tonen på bloggen och fortsätt att roa oss, låt inte några gnällspikar förstöra nöjet…

 31. Johan Says:

  Haha! Du skriver roligt Popsen! Roligt att följa med bakom kullisserna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: