Det snackas Anja i Cortina…

Den kom.
Sågs.
Försvann.
Och nu kan vi snart vara på väg mot ruta ett igen i Cortina…
Mer snö och elände är på väg. Bara att hålla tummarna för störtloppet i morgon.
helikopter
Vykortsväder i Cortina – i tre timmar…

Solens gästspel i denna gamla klassiska skidort gav oss några timmars vykortsväder och för de alpina världscupdamerna innebar det ett träningsåk.
Äntligen.

ANJA PÄRSON åkte avstannande i mål med dagens snabbaste tid.
Men ganska snart stod det klart att hon inte valt helt rätt väg nedför The Olympia Della Tofane Slope som VC-backen heter.

eje_anja
– Jag ”fuskade” lite, konstaterade Anja med ett snett leende i målfållan.
Hon hade helt enkelt missat en port.
Anja fick ändå ett kvitto på att störtloppsformen är fortsatt bra. Bara tio dagar kvar till VM och det är onekligen lite kul att vara svensk i målfållan.
Det pratas mycket Anja. Åkare, ledare, servicemän och journalister vi trängs med i den mixade zonen har förstås fullt fokus på VM. Och alla vet vem som blev VM-drottning i Åre 2007.

Just nu kretsar nästa allt kring sportens tre stora stjärnor. LINDSEY VONN, MARIA RIESCH och ANJA PÄRSON gör intervjuer till höger och vänster. Alla vill ha sin del av alpingiganterna som även ser ut att göra upp om totalcupen.

Världscupledaren LINDSEY VONN – snabbast på dagens träning – lade grunden för vinterns slalomsuccé med lyckade försäsongsläger i Chile och Nya Zeeland. Lindsey åker på herrskidor, hon har även tränat mycket med killar och detta har inspirerat henne.
-Men i VM tror jag ändå att jag har störst guldchans i störtloppet, säger Lindsey till SVT Sport.

hellman_maria
Hellman 182 cm Riesch 180 cm

MARIA RIESCH är tveklöst den stora guldfavoriten i slalom efter fyra raka fullträffar i vinter. Men den 180 cm långa tyskan är också väldigt bra i fartgrenarna. Idag var hon sjua.
– Jag hade ingen bra helg i Zauchensee där jag tappade ledningen i totalen. Men nu har jag fått ny energi, berättar hon.

NOTERAT I MÅLFÅLLAN:
NIKE BENT…vad har hänt?
55:a och hela 4.71 (!) efter i mål…
– Jag måste göra någonting åt saken. Det är riktigt dålig skidåkning från fröken Bent nu, säger hon och suckar.

JESSICA LINDELL-VIKARBY hade inte heller någon rolig dag på jobbet.
– Jag hade problem med sikten och åkte i några rejäla slag i backen.
Så är det med högst startnummer, konstaterade Jessica som hade 32:a bästa tid, slagen med 3.24. Vill bara tillägga att Jessica var sexa på VM-störloppet i Bormio-05. 12:e platsen förra helgen i Zauchensee visade att hon kan överraska på nytt.

CHEMMY ALCOTT var överlägset gladast i målfållan. Tillbaka efter fotskada bjöd på en kontrollerad krigsdans och jublade över att hon kunde köra utan smärta.

RENATE GÖTSCHL är tveklöst drottningen av Cortina med sina 10 segrar. Men den österrikiska fartdrottningen känns inte stekhet just nu. Visserligen sexa på träningen 0.63 efter, men frågan är om vi får se Götschl på pallen något mer? Kanske är det Cortina-vibbarna som ändå kan förvandla henne till ett medaljhopp…

SIMARI-BIRKNERx2 är Argentinas hopp i den alpina världscupen. Maria-Belen och lillasyster Macarena samt broder Cristian-Javier i herrcupen. Systrarna stod ensamma kvar i målfållan med en lokal journalist och berättade om sin anonyma tillvaro i världscupen.
blogg_argentina
Argentina är ingen stor alpin nation…

– Tyvärr är det bara fotboll det pratas om hemma i Argentina, säger Macarena.
– Skidåkning är för de rika. Men vi är ett landslag som hankar oss fram med små resurser konstaterar Maria-Belen. Framgångarna lyser också med sin frånvaro. Macarena är den som kommit längst i familjen. 28:a i en superkomb 2005.
Alltid något.

// JOHAN EJEBORG

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Det snackas Anja i Cortina…”

 1. Ingela Olsson Says:

  Varför hade startnummer11 Stigler en nummerlapp med nummer 90

 2. Hellman Says:

  Hej Ingela!

  Du tänker på Nadia Styger, Schweiz? Det händer sällan att en åkare glömmer sin nummerlapp. Men när det händer så finns det ofta reservnummerlappar på start. Nummerlappen måste sitta på. Utan den ingen start.

 3. Caroline Cronsell Says:

  Det är underbart att det visas alpint på TV igen! Visserligen är jag svensk och måste hejja på Anja och den svenska truppen, men egentligen hejjar jag på Lindsey för min kusin, Niklas Cronsell, har ju hand om hennes skidor 😀 Vet du om han har någon blogg förrsesten?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: