Ingen Thanksgiving men nästan

Krönikören ska ju givetvis summera. Det hör till ämbetet. Men jag känner ändå att jag måste avsluta det jag påbörjade. För enkelhetens skull listar jag i rask takt kvällen plus och minus. Utan inbördes ordning.

+ Klüfts tal som prisutdelare var vackert och viktigt. Och skickligt framfört. Arne Ljungqvist var märkbart rörd när han fick ta emot hederspriset ur Klüfts händer. Ett av ögonblicken som kändes i magen.

– Ingen ZZ Top i Globen. Alltså prislöst för både Hockey-Z och Fotbolls-Z. Nia och sjua i Jerringprisomröstningen. Märkligt. Zlatan var nog glad att han valde den Italienska fotbollsgalan ikväll istället. Årets spelare i Serie A. Årets utlänning. Årets mål. Ztorslam. Att sen Jerringpriset stog mellan Kalla och Kallur var inte så överraskande. Två grymma tävlingsmänniskor som dessutom är charmiga så att det räcker till en hel nation. Kalla var rätt val mellan dom båda.

+ Sportspegelpriset blir på något sätt alltid en av höjdpunkterna. Oväntade och bra val. Starka känslor.

– Hyllningarna till stjärnorna som slutat var märkligt lama. Varför ska det vara så svårt? Man sitter ju å vrider sig i soffan.

+ Björn Ranelid var som Ranelid alltid är. Underhållande. Å la ni märke till att han inte följde Krönikörens exempel från Vinterstudion i söndags. Ranelid hade uppenbarligen inte krävt en Krönikörsknapp i skjortan. Gunn-Britt kan inte ha varit ombedd att hjälpa till. Ranelid körde grekstilen all the way!

– Hyllningarna av dom som inte finns med oss längre. Det tog slut innan det ens börjat när bortgångne Lennart Bergelin skulle minnas.

+ Ensam är stark. Robert Gustafsson var knappt halvkul tillsammans med Björn Gustafsson. När Robert blev Per och körde ett idrottsinspirerat Gesslemedley så blev det riktigt skoj. Fast han kunde stannat halvvägs när det gällde Gessles girighet. Kändes som det blev onödigt mycket.

Galan var som sagt halfway to Turkey men landade nog en bit innan Istanbul till slut. Det blev inte riktigt vad amerikanen äter på Thanksgiving. Nu lutar jag mig tillbaka och väntar på Krönikörens galainlägg.

/popsen

Annonser
Explore posts in the same categories: Idrottsgalan

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Ingen Thanksgiving men nästan”

 1. thomas Says:

  Hej
  Idrottsgalan 2009 var i mina ögon så seeeg, håller med dig, så lama applåder för dom som slutat, Ara nämndes inte alls, applåderna för tex Tommy Körberg, en otrolig röst och entertainer i världsklass, lama, tyckte folk satt där och var en aning uttråkade.
  Jag saknade lite mera musta i musiken, lite Jerry Williams, lite mera draag så folk kunde komma loss, lite boogie med taktfast refräng så det kunde börja gunga lite i Globen!
  Och så förstås kvällens behållning, Sanna Kallur, jag säger bara WOW!
  Leendet, charmen, kvinnligheten, glöden, som kan få denna frusna värld att tina upp en smula. Ett världsrekord är väl ändå större än en omkörning i en slalombacke?

  Robert Gustafsson är passè enligt mig, hederspriset vill jag att Frank Andersson ska ha, trots allt en härlig profil med VM EM guld och OS medaljer, som gjort massor för brottningen.

  Om George Scott vunnit i Seoul, och det fanns en idrottsgala då, hade han fått pris?

  I det stora hela en väldigt laid back gala på nåt sätt, inget direkt tryck eller spontanitet, Settman var och är ju kul men varför är ni så slöa med att applådera?

  Timo Räisänen, herregud vad tråkigt!

  Det hade Carola gjort bättre!

  Nästa års gala hoppas jag Anja Pärson Sanna Kallur och Charlotte Kalla kommer dominera galan!

  När får en svensk tyngdlyftare äntra scenen? Nånsin?

  Lev väl!
  Thomas


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: