Lage Larsson petar Pops!!

Såhär härliga borde fler Vinterstudiodagar vara. Pops sliter ont i sin arbetsfåtölj i timme efter timme, jag myser i en soffa långt från tv-huset och svenskarna levererar på andra sidan tv-rutan. 

Myhrer visade att svenska slalomkillar fortfarande kan, i Oberhof gladde två skidskyttar och i Maribor visade Anja återigen att hon nu har en stabilare grund att stå på inför det kommande mästerskapet än hon brukar ha. (Och ni vet ju hur det brukar sluta…).
Men dagens två starkaste minnen är ändå Ferrys fibbel och Domrachevas dundertabbe.
 

Ferrys misstag kan hända alla, även om det blev lite väl dråpligt när han inte fick pjäxan i bindningen på startlinjen. Stackarn. Snacka om dålig start.
Jag förutsätter att han återgäldar starterns tålamod med en tvårätters på restaurang Piccolo i Storuman.
Men det Darya Domracheva lyckades med borde bara belönas med bragdguld i klantighet. Hon kom in i ledning till det liggande skyttet – och STÄLLDE sig på bana ett. Med ryggen mot övriga deltagare såg inte vitryskan hur en efter en av konkurrenterna lade sig tillrätta på vallen för att skjuta. Domracheva betade lugnt och metodiskt av sina fem missade skott. Stående.Tänk er att Kajsa Bergqvist tar av sig överdragskläderna, går ut på ansatsbanan, tar sats och hoppar över – vattengraven istället.
Eller att Stefan Nystrand börjar simma ryggsim i en final på 50 fritt.
Eller att Pops hälsar välkommen till nästa Vinterstudio med en femdygnsprognos.
Men Lage Larssons vädermanus, typ.
Eller så tar Lage över hela skiten själv.
Planeringsmiss, liksom.
Black out.
Precis som för vitryskan.
 

 

red_larsson_lage3Lage goes Vinterstudion

***

På tal om konstigheter: Enligt expertkommentator Grenemark var Carl-Johan Bergmans målgång idag en revansch för målgången i Turin-OS…
ÖÖhh… jaha!?!? 
Kan någon förklara hur en vunnen andraplats mot en norrman i en världscuptävling i masstart 2009 kan vara en revansch för en förlorad tredjeplats mot en fransman i OS-stafetten 2006.
Dagens mest krystade?

***

I dagens Expressen läser jag om Charlotte Kallas comeback. Hennes lopp var ett ”GLÄDJEBESKED” och nu kan vi tydligen ”andas ut” och Kalla är ett ”glödhett medaljhopp i VM”.
Jag gläds naturligtvis mycket åt att Sveriges skiddrottning var tillbaks i spåret i lördags, men blir lite fundersam över resultatlistan. 
Att slå Anna Haag med en tiondel är förstås bättre än att få stryk med en tiondel.

Haag har en åttondeplats i ett enskilt vc-lopp i vinter som bästa placering och är normalt sett en bra värdemätare. Men det är marginalen ner till trean Anna Olsson (20 sekunder) och fyran Britta Norgren (27 sek) som gör att jag inte omgående ansluter mig till hyllningskören.

 
Norgren har haft svårt att placera sig bland de 30 främsta i årets distanslopp och hade Kalla slagit henne med 27 sekunder i de två senaste vc-loppen (Davos och La Clusaz) hade hon blivit 29:a resp. 41:a.
Möjligheten finns förstås att hela gänget är i superform, men personligen avvaktar jag nog kommande tävling innan jag drar någon säker slutsats.
Till dess är det största ”GLÄDJEBESKEDET” för mig att Kalla tävlar igen.
charlottekalla4111

 

 

 

 

 

 

Men jag är inte orolig. Får Charlotte Kalla bara vara frisk så hinner hon säkert komma i bra form under de veckor som är kvar fram till mästerskapet i Tjeckien. VM-månaden kommer bli rusktigt spännande!! Februari kommer bli hetare än någonsin. Det vet jag för jag frågade Pops.
Han ska köra vädret då.

/ Jonas
 

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

5 kommentarer på “Lage Larsson petar Pops!!”

 1. Lance Says:

  Vitryskans stående-ligg-skytte var riktigt komiskt.
  Innan hennes första skott tänkte jag, ”nu skall hon alltså ståendes skjuta på ligg-prickarna!”, det kommer att gå åt skog. Mycket riktigt, bom efter bom efter bom (efter bom efter bom), och hennes desperation kunde man nästa ta på. ”Vad är det för fel?” Och vi TV-tittare (eller som jag stream-tittare) satt på första parkett.
  Det är detta som är definitionen på ”Stand-Up Comedy” ?

 2. popsen Says:

  Låter som Krönikören haft en skön helg….det var du värd efter ditt slit under tour de ski! Blev nyss uppringd av Lage som ville kolla om det lät okej att dom fokuserar på Miller inför Wengens störtlopp i Vinterstudion på lördag med tanke på att Miller vann där ifjol…Jag har börjat skissa på kartorna till femdygnsprognosen…

 3. degen Says:

  Bra med realism när det gäller resultaten i Östersund. Säger ju inget om man ska vara ärlig. Synd att inte Kalla och de övriga tar chansen i Ryssland och får några riktiga värdemätare.

 4. Lance Says:

  Hallå ?

  Hur många resdagar tror du en elitskidåkare har igentligen ? JO ! alldeles för många som det är just nu. Så varför åka till en ruttet Ryssland och tävla mot några tablett-mumsande ryssar, och tro att det är superbra, för ett kommande VM.

  degen till ny förbundskapten, go go go !!!!

 5. xoxo Says:

  vill först passa på att tacka för vinterstudion, högsta betyg för både idé och genomförande! enda svagheten är kommentatorsparet i skidskytte, ulfbåge och grenemark är så outhärdligt klämkäckt mossiga och allmänt irriterande att de faktiskt förstör sändningarna. jag stänger oftast av eller tittar utan ljud. skulle ni åtminstone inte kunna överväga skaffa ett alternativt kommentatorspar? ungefär som karlsson/jonsson kompletterar (och överglänser f ö) hård/blomqvist i längd. vill magdalena f vore hon given som expert, kanske chris härenstam som kommentator? tror han funka utmärkt med tiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: