Nystart för Vinterstudion

Så var det dags igen! I morgon är det nystart för Vinterstudion efter lite (välbehövlig?) jul- och nyårsvila. Ja, alla på redaktionen har ju förstås inte vilat. Krönikören har ju kommenterat, åkt skidor uppför Tour de Ski-branten och bloggat lite grand, eller snarare ganska mycket, sedan vi sände senast.

I helgen är det alpint som dominerar. Damerna tävlar i slovenska Maribor, en ort där Anja verkligen trivs (totalt sju segrar), och herrarna kör i Adelboden, Schweiz. Adelboden, en ort som väcker sköna Stenmark-minnen. Stenis tog fem segrar där mellan 1979 och 1984. På lördag blir det också en VM-special med Pernilla Wiberg. Pillan kommer bla att ranka de fem bästa svenska VM-chanserna och utse alpina VM:s kung respektive drottning så här på förhand. Gå gärna in på svt.se och rösta på vem du tror blir kung och drottning i Val d´Isère. Det är idag bara 24 dagar kvar till VM. Ni kommer väl ihåg hur det gick senast i Åre? Sverige tog 3 guld, 2 silver och 2 brons. Det blir också en intervju med Anja där hon pratar om säsongen och sina tankar inför VM.

Längdåkarna vilar från Världscupen efter Tour de Ski, men större delen av den svenska eliten tävlar istället i Östersund där Charlotte Kalla gör en intressant comeback efter sjukdomen som gjorde att hon missade Tour de Ski. Det blir dock längdskidor i Vinterstudion trots allt. På söndag förmiddag, ca 11.15, vissar vi ett längre sammandrag från Jiezerska Padesatka, säsongspremiären för långloppsåkarnas världscup. Det 50 km långa loppet avgörs i Tjeckien och fjolårstrean i Vasaloppet, Jerry Ahrlin, tillhör en av favoriterna. Tyvärr blir det ingen start där för 3-faldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. Oskar har haft en riktigt tung sjukdomsperiod. Nu senast var det halsfluss, och innan dess vinterkräksjukan. Han hälsar dock att Jerry är ”i grym form”.

Skidskyttegänget är, som ni säkert har sett, i tyska Oberhof. Sprint fredag och lördag och masstart på söndag. Ingen ACO på plats och vi får väl se i vilken form Ferry är i efter sin förkylning. Kanske kan det vara dags för Helena Jonsson att kliva upp på pallen igen?

Redaktör Blomberg

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

6 kommentarer på “Nystart för Vinterstudion”

 1. Niklas Says:

  Vinterstudion är ett av SVT:s bästa initiativ någonsin. Kommer absolut sitta bänkad i helgen. Tack för suveräna program. Ska också bli kul att se vad Charlotte Kalla hittar på i sin ”comeback”. Tror att förkylningen bara ökar hennes chanser i VM. Nu slapp slita ut sig i Tour de Ski mot de (i klassisk stil) oslagbara finländskorna.

  Läs gärna Sveaskogs artikel om Charlotta Kalla på http://www.sveaskog.se – myrmarksträning a´la Per Elofsson är en av hemligheterna bakom Charlottes framgångar.

 2. Martin Says:

  Vinterstudion är oslagbart bra. Konkurrerar ut alla andra vintersportssändningar. Jag kollar varje helg. Hoppas verkligen att SVT fortsätter sin satsning.

 3. jonsson Says:

  Vinterstudion är höjdpunkten i de kalla veckorna 🙂

 4. Nisse Says:

  Jag tycker om så gott som all idrott i TV. Men sluta med all svammel, in svamlade i flera timmar i ställe för att visa något sevärt!!!!

 5. Roland Says:

  Hur mycket väger geväret i skidskytte – är det någon skillnad i vikten på herr och damgevär?

 6. Margareta Viklund Says:

  Hej vinterstudion
  Varför har inte skidskyttarna vita dräkter som längdåkarna. Det vore lättare att urskilja dom bland alla blåklädda.Norska åkare har t.ex alltid rött oavsett gren
  Maggan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: