Jag var en rockstjärna utan byxor…och det finns på film

Krönikören har rätt (läs inlägget nedan). Jag var gråtfärdig igår. Fast det hade inte något med Idrottsgalan att göra. 

Är larvigt svag för sportdokumentärer. ”Från Sixten till Kalla” av Jens Lind var inget undantag, snarare tvärtom. Fantastiska idrottsögonblick. Fantastiska skidåkare i alla former. Fantastiskt berättat.

Missade du den? Repris idag SVT1 13.05! Om du nu skulle behöva en påminnelse till varför vi gillar att följa våra vinteridrottare.

Apropå Idrottsgalan. Å framförallt då Peter Settman. Hemma i byrålådan ligger en VHS-kassett från mitt liv före TV. På etiketten står det kort och gott ”Företagsrocken”. Den ligger bra där den ligger.

Det hela gick ut på att man på arbetsplatsen satte ihop ett band, bjöd kompisarna på hejdundrande förfest å sen intog Stadshotellet för att uppträda och tävla i musik.

Det var i mitten på 90-talet. Vårat företag (PMP) tog sig till final två, eller var det tre, år i följd. Föreställ er följande. Stadshotellet i Eskilstuna. Bländande strålkastare. Närmare 2000 åskådare. Stor Scen. Rök. Jury.

På keyboard och sång: André Pops.

Det närmaste en rockstjärna jag någonsin kommer att komma. Ashäftigt. Nu var vår stora stund kommen. Hjärtat dunkade. Publiken skrek. Snabbt – något stärkande. Nerverna. Plats på scen för PMP. Första låten. Nu eller aldrig. Det gällde att fånga publiken och juryn direkt. Vi hade gjort vårat låtval.

Ronny och Ragge. ”Rara söta Anna”.

Minns inte hur vi tänkte då. Minns inte heller vem av raggarna som Peter Settman, och därmed jag, var. Spelar ingen roll. Polisongerna var på. Så även träskorna. Byxorna var av. En exakt kopia av originalet. Och det finns på film. Om Settman visste detta så skulle han nog bjuda in mig och min VHS-kassett till galan.

Och kanske skulle kvällisarna lämna Krönikören ifred då.

/popsen

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment på “Jag var en rockstjärna utan byxor…och det finns på film”

  1. Anna Says:

    Åh vad roligt, vad sägs om en deal? Om någon av de svenska herrarna i landslaget tar ett guld i SL under VM kan du väl lägga upp videon här på bloggen – den delen av filmen där du sjunger i träskor? Kan det va något?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: