Nyår med sju små dvärgar

Jag har redan berättat om, Hotel Jehla
Igår checkade vi in pånytt och förvånades över den uppfräschning hotellet fått.
Ommålade rum, ny hiss; en receptionist som lärt sig åtta ord engelska och inte minst – ett lockande erbjudande.
Hotel Jehla erbjöd ”New Years Party” .
På pappret såg det bra ut. I priset ingick buffé, en flaska champagne, underhållning och två våningar med olika musik och dansgolv.
Pris: 12 Euro.
Det är då man börjar ana oråd.

Nu är saken den att nöjesutbudet i Zdar nad Sazavou inte är det största, så vi bestämde oss för Jehla.
Vid 17-tiden tog vi en tur på stan (svinkallt). Stan visade sig vara helt stängd.
Den kanske aldrig ens öppnat.
Inte en människa. Inte en öppen dörr. Inga restauranger eller affärer. Och ännu mindre någon nyårsdricka.
Ingenting utom massor med minusgrader.
Vi frös som svin när vi gick tillbaks.

Niklas och jag hade en längre diskussion om det var kostym, kavaj, slips, finbyxor eller något annat som gällde.
Niklas försökte sig på en kombination av fakta-sökande och humor när han frågade receptionisten: ”smoking or no smoking”.
Hon blev sur.

Klockan åtta öppnade portarna till den stora nyårsbalunsen. Vi tackade en  god Gud att vi valt en casual outfit (jeans och skjorta), för när vi lämnade vår biljett till värdinnan (en äldre dam med vulgär urringning och glitter i ansiktet) och gled in i festlokalen (frukostmatsalen), mötte en syn som är svår att återge i text.

Musik slog emot oss och på scen stod de sju små dvärgarna. Något längre, men annars identiska med sagans dvärgar. De spelade tjeckisk country (på endless repeat).  Sångaren bar partyhatt.
Girlanger låg på en brödrost. Och vid borden – pensionärer.
Snittåldern i lokalen sänkes drastiskt (till 67+) när Nicke och jag skred in.

Vi stegade raskt fram till baren. Dricka ingick tydligen inte alls.
Beställde varsin öl och gled vidare bort mot buffebordet.

Buffén visade sig inte ens motsvara mina mest negativa föreställningar (kall, seg schnitzel, konstig sallad, stenårt bröd och två sorters fiskar (oklart vilka) som aldrig var aktuella att smaka på).
Nicke verkade dock positivt överraskad.

Det visade sig snart att även Aftonbladets team lockats av Hotel Jehlas nyårserbjudande, så snart hade vi sällskap av fotograf Wixtröm och reporter Bergström (snittåldern nu åtta år lägre).
Bergström/Wixtröm är ett omaka par. Den ene kort, vältränad med långt blondt hår. Den andre lång och gänglig med snudd på rakad skalle. Lite som kvällstidningsvärldens Drutten & Gena.
Trevliga pojkar hursomhelst.

Och det blev en trevlig kväll. Vi drack oss mätta på bira, men avstod från att skåla i champagne (innehållet i den falska som ingick visade omgående vara odrickbart).
Det tjeckiska conutrybandet visade sig dessvärre bara ha en låt på repertoaren. (Mannen i partyhatt hävdade dock själv  att det var närmare 40). I så fall skiljde max ett ord varje låt åt.

Jag kan inte tjeckiska, men innan jag kröp ner i Hotel Jehlas betongsäng vid halv ett hade jag i alla fall på halvtaskig ryska försökt förmå en restaurangägare öppna en stängd bar mittemot hotellet.

Hotel Jehlas nöjesutbud visade sig nämligen vara en smula begränsat. Att bjuda upp någon av +67-gästerna lockade aldrig och i discot en våning upp  (tjeckisk techno) såg vi aldrig till en människa.

Så i ett desperat försök att förlänga nyårsnatten lämnade vi Jehlas trygga betong för utsidans svinkyla. Tyvärr var det drygt tio minusgrader och ännu mer tyvärr saknade vi jackor (Niklas sa senare att han aldrig i hela sitt liv frusit så mycket).
I denna veva tappade vi bort Drutten & Gena som vid denna tidpunkt transformerats till Powell & Bolt och satte av som två hungriga vargar som fått vittring.
Nicke och jag vände och bestämde oss för att avsluta kvällens fetsligheter.

Ett par sms ramlade in från team Bladet om den nya krogens förträfflighet, men inget textmeddelande i världen kunde fåut mig igen; jag låg som cementerad i  Jehlas underbara säng.

När jag nu sitter på stadion, strax före tävlingar och sändningar (AB-pojkarna har ej synts till) känns det som att jag fattade årets klokaste beslut.

/ Jonas

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

10 kommentarer på “Nyår med sju små dvärgar”

 1. Tobbe Says:

  Haha 😀

 2. Lann Says:

  Bra Karlsson! Skön story. Jag är sugen på en uppföljning om vad som hände AB-duon. Fick de napp?

 3. Martin Says:

  Måste bara få säga att du skriver mycket bra och det är alltid kul att läsa dina inlägg.


 4. Du tycks ha förutfattade meningar om pensionärer. Du skulle ha slagit Dig ihop med dom så kanske Du hade fått en trevlig kväll. Dom brukar dessutom vara väldigt bra på dansa. Men Du kanske aldrig umgås med äldre människor. Har Du inga mor-eller farföräldrar att träna på. Du kanske blir glatt överaskad. Gott Nytt År jonas karlsson.


 5. Du tycks ha dålig kännedom om pensionärer. Dom är faktiskt inte annorlunda än andra människor. Det är bara åldern som skiljer. Gott Nytt År Jonas Karlsson.

 6. Oskar Says:

  Hotel Jehla är fantastiskt! Förra Tour de Ski åt vi nyårsmiddag på Jehla och hade italienska landslaget vid bordet bredvid. Dom drack ganska mycket rödtjut för att vara skidåkare som skulle tävla dagen efter…

 7. Håkan Says:

  Måste hålla med Kerstin om att du verkar ha förutfattade meningar om äldre. De är faktiskt inte ett dugg annorlunda än andra. Man brukar ju säga att man blir visare med åldern. Tänk vad mycket du skulle kunna lära dig Jonas om du skulle umgås, dansa och prata med de äldre som ju har så mycket mer livserfarenhet än vi i den tidiga ”medelåldern” =) Tänk på det!

 8. Everett Says:

  Jag dog, bokstavligen dog åt storyn.

  Tack för den.

 9. Larsson Says:

  Överaskande underhållande att läsa krönikör karlssons äventyr till skillnad mot dennes krönikor i spegeln som svajar aningen ibland, så blogg on.

  Ps Saknar intervju med bäste svensk hitills (Haag då förstås) men förstår att med årets sämre svenska tour är intresset lägre…

 10. Erik Says:

  Synd att det inte är någon som lägger ut bilder här. Till exempel krönikören. Mindre text och mer bilder tjänar alla på. 🙂
  Jag läste på ”Powell & Bolts” blogg att tolvslaget firades i en tom bar under attack av en ryss, med hund!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: