Min sämsta TV-helg någonsin….

Jag har blivit uppmanad av ansvariga att göra kortare blogginlägg. Det här blir längre.

Skön avslutning innan vinterstudions jul- och nyårsledighet. Bergmans uppåkning i skidskyttestafetten och Lind/Fredriksson tvåa bara slagna på målfoto av norrmännen. Målfotot var knapp analyserat innan dom fanns med oss på telefon i vinterstudion. Kul.

Annars är ju Kung Bore inte helt pålitlig. Inställt störtlopp i St Moritz idag. Inställd slalom i Val d’ Isere förra helgen.

Men det kan vara värre än så. Mycket värre. Se inte följande anekdot som gnäll, jag vet att jag har världens bästa jobb. Se det som terapi.

Året var 2004.

Det var före Vinterstudions tid och jag och Foto-Frisell tillbringade mer tid med varandra än med våra flickvänner. Under vintermånaderna mer eller mindre bodde vi i alperna. Planen den här gången var att vi skulle sända super-g och störtlopp från Val d’ Isere. Det blev inte så. Helgen som tv-guden glömde började i norra Italien….

Anja hade bestämt sig för att avstå farttävlingarna i Frankrike och istället agera föråkare i en juniorstorslalomtävling längst uppe i norra Italien. Jag och Foto-Frisell bevakade för att göra ett reportage till helgens sändningar. Efter fem timmars filmande och intervjuande på alptoppen startade bilresan mot Val d’ Isere som beräknades ta sju timmar. Första missen kom vid Milano. På något sätt kom vi in på en av dom inre ringlederna och så småningom in till centrum. Där försvann ett par timmar i fredagstrafiken. Därifrån var det raka spåret mot Frankrike. Men vi hade behövt Tina Thörner i bilen. Hamnade i Schweiz. Vid det här laget var vi så trötta att vi inte ens reagerade på att vi fick visa våra pass på väg in i tunneln. En timmes bilåkning in i Schweiz insåg vi misstaget.

Vänd.

Vid halv-tre tiden på natten, 151/2 timme efter avfärden från norra Italien, så var vi framme. Nästan. Det var bara det att det sista passet vi skulle igenom var stängt. I alperna kan dom tydligen stänga av hela vägar och dalar. Det lärde vi oss där och då.

Vänd.

Leta nytt bergspass. Ring på hos en bagare i en liten sömnig by. Språkförbistring. Fortsätt. Gryning. Snart sändning.

Vi hade lyssnat på nya U2 plattan minst femton gånger, det är inget skämt, när vi 20 timmar efter starten anlände till Val d´Isere. Två timmar senare var det dags för sändning av damernas super-g.

 Snöfall. Uppskjutet. Väntan. Inställt.

På väg mot sängen när Sportspegelredaktören ringer och undrar om jag och Foto-Frisell kunde åka till Turin för att göra nå´t på Zlatan nu när det inte blev något alpint. Toppmatch Juventus-Milan. Vi åker. Fyra timmar i bil lät ju överkomligt.

Ny tunnel. Ingen Thörner i bilen, men en Loeb. Foto-Frisell blev själv fotad av en kamera i tunneln. Där tunneln tog slut började problemen. Blåljus. Dryga böter. Inga kontanter. Infösta i baksätet på polisbilen för färd till närmaste bankomat. Betala.

Framme precis till matchstart. Seriefinal. Höga förväntningar. Zlatan mot Milan.

0-0.

Mixed Zone. Zlatan kommer gående med bestämda steg dragandes på en liten resväska. 

– Zlatan!  Ett par snabba frågor för SVT, ropar jag.

– Jag har ett flyg att passa, svarar Zlatan. 

 Fyra timmars bilfärd tillbaka. ”Hemma” 03.00 och väckning om fyra timmar. Därefter störtloppssändning.

Snöfall. Uppskjutet. Väntan. Inställt. Hemresa. 

Från torsdag morgon till söndag kväll jobbade jag och Foto-Frisell 79 timmar av 86 möjliga.

Resultatet?

Två inställda tävlingar. Böter. Zlatans rygg i mixed zone. Alla U2 texter memorerade.

Undermedvetet föddes nog här idén till en sammanhållande Vinterstudio ifrån Stockholm. Med facit i hand ett rätt okej resultat alltså.

Förresten: Tack för hälsningen Krönikör Karlsson! Och tack alla ni andra som uppmärksammade mitt ”bling bling” och mailade till Vinterstudion. Förresten igen:  Krönikören måste lära sig se skillnad på silver och vitt guld.

/popsen

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: