No more Skivarp i år….

Läser att Sverige hittat en ny ”superdräkt”. Den ska visst ge OS-guld. Och visst, kan man så bara tjäna en halv sekund per mil genom att  klä sig annorlunda så är det naturligtvis bra. Tävlingar har förlorats med mindre marginal. Placebo-effekten ska heller inte underskattas.

Emil Jönsson är en av de som laborerar mest med utrustningen för att göra den så effektiv som möjligt. När jag pratade med honom i Östersund häromveckan sa han: ”Bara vetskapen om att jag står på start med de lättaste stavarna ger mig en kick”.

Men det ska nog inte överskattas. Hade inte Alshammar en ”superdräkt” i OS??
Jag vill minnas att även Fredrik Kesiakoff och Håkan Dahlby hade hemliga vapen i Peking i form av den lättaste cykeln och avancerade apparater som skulle hålla blodsockernivån på guldnivå…
At the end of the day, som Beckham skulle sagt, så är det ändå den som befinner sig i dräkten eller håller i utrustningen, som ska prestera.

Och det bästa för längdåkarna vore nog en dräkt som till 100 procent stängde ute virus och bakterier.

***

Skivarp är jättelitet.
En väderkvarn (eller mölla som man säger härnere) på en höjd, ett gästgiveri och … ja inte så mycket mer.
Det påminner inte alls om Peking.
Men här – i denna minimala men charmiga håla nära Sveriges sydspets har jag tillbringat några veckor av hösten. Anledningen är att en av Sveriges bästa sportredigerare bor här. Vi klipper OS-krönikan tillsammans.

Han heter Anders Bewarp, ser ut som en relik från 70-talets Tyskland (rätt cool alltså) och bor här ute på landsbygden. Bewarip i Skivarp har fyra barn, en (1) fru; en hund och en katt. Och massor av jobb.
Bewarp i Skivarp har alltså ganska mycket att stå i och knappast tid att resa till Stockholm stup i kvarten.

Därför har jag typ bosatt mig i Skåne, ätit lunch efter lunch på Abbekås Golfklubb och halkat runt med mina sommardäck på den regnpiskade landsbygden.

Men nu har november blivit december, vinterdäcken sitter på och vädret har ändrat sig från totalmulet till nästan lika totalmulet. Sju plusgrader har blivit sex. Och vi är nästan klara.
Idag har vi varit i Malmö och speakat (alltså: läst in texten till programmet). Känns helt okej. Traditionellt men bra.
Så tycker vi. Vad ni tycker vet vi den 29:e december kl 21.00. Då har årets OS-krönika nämligen sänts i en tv nära dig.

Säg bara till om ni vill ha en bild av Bewarp i Skivarp, så ska jag försöka fixa det.

***

Calle: Att döma av kommentaren till ditt inlägg är världen ungefär lika mottaglig för ironi som den finländska befolkningen är att diskutera dopningsproblematiken.
Men du får inte glömma, Calle, att medan du sitter i dina viktiga möten och så har Pops och jag tid att skriva inlägg. Nu när vi har så få resdagar och sändningar har vi gott om tid att skriva längre.
Hade vi haft ditt fullspäckade arbetsschema hade vi också tvingats till kortare och färre inlägg.

/ Jonas

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

10 kommentarer på “No more Skivarp i år….”

 1. Andreas Says:

  Jonas ang kommentaren… irony is a two-way street 🙂

  ”Och det bästa för längdåkarna vore nog en dräkt som till 100 procent stängde ute virus och bakterier.”

  Det där var nog det klockrenaste sen skivad skogaholm. Problemet med materialfixerade idrottare är att vi får så förbannat mycket bortförklaringar. Ni ska se att jönsson efter en fjärdeplats i os-sprinten kläcker något i stil med ”det gick inte idag, stavarna kändes tunga”

  Generellt sett känns det som att svenska idrottare har dåligt självkänsla och tillit till sig själv, ibland hittar en del rätt, kalla i tour de ski, hellner i gälivare, olsson förra helgen. Tror de skulle behöva mer träning med hjälp av psykologer för att få bort hjärnspöken och tro lite mer på sig själv än materialfixering.

 2. Danielsson, Finland Says:

  Hej!

  Det går inte något vidare med land och personpåhoppen va?

 3. Erik Says:

  Ironi funkar inte på internet. Blir kul att se krönikan nu när man vet att det ligger en del jobb bakom såna saker.

 4. Matte Says:

  Fixa fram en bild på Bewarp!

 5. Krönikören Says:

  Danielsson:
  Det är väl inte ett personpåhopp att diskutera hur en fd dopingastängd ska behandlas i media?
  Kan du ge ett konkret exempel ska jag gärna ge dig ett svar.

  För att svara på din andra fråga så är det knappast min roll att neutralisera någon debatt. Min uppgift är snarare att skapa den.

  Må väl och tack för att du deltar i debatten.

 6. dannebil Says:

  Ni i Vinterstudion börjar ju sända bandy nu i julhelgen. Hur kommer de sändningarna se ut, blir det nåt försnack i Vinterstudion?

  Finns det för övrigt något schema för vilka matcher ni kommer sända under vintern, eller är det inte spikat ännu?

 7. Andreas Says:

  Ser också fram emot krönikan. Hoppas den kommer kunnas ses på svt play också då jag reser utomlands.

 8. Danielsson, Finland Says:

  Det jag menade med land och person påhoppen var att bla jag och många fler börjat tröttna på att ständigt höra samma visa och spekulationer angående Finland och deras framgångar. Vi alla vet vad som hände i Lahtis 2001. Kan med säkerhet säga att knappast många Finländare är stolta över detta. Det man vill är att försöka gå vidare och hoppas på nya framgångar. Att personpåhåpp nämns här är angående Krönikör Karlssons rader om varför vi finnar är så ommottagliga att diskutera detta.( Citat av Karlsson: Att döma av kommentaren till ditt inlägg är världen ungefär lika mottaglig för ironi som den finländska befolkningen är att diskutera dopningsproblematiken.)
  Din uppgift om att skapa debatt har du lyckats med, kul och intressant. De flesta kommentarerna var från finskt håll. Det visar väl snarare att vi är mottagliga och villiga att diskutera ämnet.

  Tack för ordet, kul att du svarade på mina frågor.

 9. T. Karlsson Says:

  ”lika mottaglig för ironi som den finländska befolkningen är att diskutera dopningsproblematiken”, citat Karlsson. Tycker du fått ganska bra med finsk respons på dina dopninginlägg. Kan du konkretisera exakt vad vi inte är mottagliga för? Smutskastning? Känns halvprofessionellt att angripa en enskild idrottare, med grunder hämtade från 2001. Mycket har hänt efter det… Var är sakkunskapen, Karlsson?! Ditt citat svämmar över av ”vi-vet-bättre-attityd” och är riktigt jävla löjligt. Mycket slipsuttalanden från krönikörens sida, vart vill du komma? Du inledde debatten genom att ifrågasätta Kuitunens framgångar i världscupen. Nu skriver du att vi finländare inte är villiga att diskutera dopningsproblematiken. Slutsats dopningsproblematiken=Kuitunen, enligt krönikören? I sådana fall tror jag ingen i Finland är intresserad av din debatt.

 10. wtf Says:

  Är inte ‘superdräkt’ ganska likvärt med ‘dopning’, vissa enstaka idrottare får en orättvis fördel?

  Snacka om att utvidga skidvärlden, Sverige (+Norge+Finland) tar fram en superdräkt och allt är ok?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: