En späckad helg väntar

Sitter med Popsen och grafiker-Svenne och förbereder Vinterstudion. Det är en välfylld helg som väntar. Vi har längd från Davos i Schweiz, skidskytte från österrikiska Hochfilzen och alpint från La Molina, Spanien, (damerna) och Val d´Isère, Frankrike (herrarna). I morse tog två av våra team Jonas karlsson/Niklas Jonsson och Johan Ejeborg/Tobias Hellman ”fakirflygen” ut i Europa för att åka till sina respektive tävlingsorter.

Som Ni kanske har läst så är Pernilla Wiberg på plats i studion under hela helgen. Det är alltid kul när Pernilla är på besök. Hon säger alltid vad hon tycker. Det ska bli intressant att se vad Maria PH kan göra i La Molina. Hon har ju öppnat säsongen riktigt bra. Maria var ju tex tvåa i finska Levi i slalompremiären.

Längdåkarna kör individuellt på lördagen, klassisk stil, och säsongens andra sprint på söndag eftermiddag. Charlotte Kalla gör en intressant ”dubbel” och åker även sprinten på söndag. På herrsidan är det kanske dags för Johan Olsson att ta ytterligare ett steg uppåt. Johan har sagt att han trivs i Davos och kanske kan det bli karriärens första pallplats på lördag?

Skidskyttehelgen drar igång redan idag med sprint. I morgon blir det jaktstart och på söndag säsongens första stafett. Helena Jonsson vann ju i Östersund, kan Ferry eller Bergman ta sig upp på pallen i helgen?

Gå gärna in och rösta på svt.se om vem ni tycker är det största alpina medaljhoppet inför VM i Val d´Isère i februari.

/ Redaktör Blomberg

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: