Nyår med gammal bekant

Sitter och planerar vintern.
Tour de ski innebär nyårsfirande nånstans i närheten av en skidtävling. Det börjar bli en vana. De senaste åren har jag ringt in det nya året i både Prag och Oberstdorf.
Den här gången är det dags att återse en klassiker: Hotel Jehla.
Mer om detta strax.

***

Mats Larsson tar sista platsen i svenska laget i Davos. Larsson är på väg tillbaka från sjukdom och körde hyggligt i Norge i helgen.
Vore kul om han hittar rätt, för Sverige kan behöva alternativ till förstasträckan i VM-stafetten. Ju större valmöjlighet desto bättre. Men Larssons största VM-chanser finns såklart i sprintstafetten.

För ovanlighetens skull är alla svenskarna på plats i Schweiz friska och krya. Kalla tänker dubblera (både 10 km klassiskt och sprint).
 Däremot har många andra länder problem. Tobias Angerer käkar antibiotika och förra helgens suverän Kristin Störmer Steira har också blivit sjuk.

***

Låt mig nu kort berätta om Hotel Jehla:
Eftersom Nove Mesto är en ganska liten ort är det svårt att få boende i byn. Vi brukar hänvisas Zdar nad Sazavou, en mindre stad som ligger en dryg mil från tävlingsområdet.

Hotellet, som är byggt i 100 procent ren betong både in- och utvändigt, påstår sig ha en 3-stjärnig och en 4-stjärnig del.
Hade jag vetat vad falsk marknadsföring heter på tjeckiska skulle jag vråla det i ansiktet på receptionisten.

När jag senast checkade in på Hotel Jehla var Jacob Hård med. Jacob fick en fjärrkontroll i receptionen. Mot deposition.
Själv fick jag ingen fjärrkontroll och insåg då omgående att jag skulle hamna i den 3-stjärniga delen.

Jag fick en tv i alla fall. Svartvit.
Och en säng. Givetvis gjord av betong.

Upptäckte dock rätt snart att jag inte skulle sakna en fjärrkontroll eftersom jag bara hade två kanaler: Chech 1 och Chech 2, typ.
Och varje gång jag vred ratten för att byta mellan kanalerna slocknade glödlampan i taket.

Där ska jag och Niklas Jonsson alltså fira nyår.
Kanske varsin partyhatt kan liva upp?

jehla2

Den bästa bild som någonsin tagits av Hotel Jehla.

 

/ Jonas

Explore posts in the same categories: Uncategorized

4 kommentarer på “Nyår med gammal bekant”


  1. Grattis Karlsson! Vad har du gjort för att förtjäna detta? 😉

  2. Oskar Says:

    Haha, hotel Jehla! Jag sov där första natten under Tour de Ski förra året, men sen vart hotellet fullt och vi var tvungna att flytta till ett annat hotell, hotel Tálský mlýn som var FANTASTISKT. Hela Slovenska laget inkl Petra Majdic och vallare bodde där. Vi söp slovensk starksprit med vallarna en natt. Dagen efter klagade Majdic på dåliga skidor…

    Övertala ledningen/Hård eller vem det nu är som bestämmer om att ni ska bo där istället! Har ni tur bor Petra där i år igen. Hon är grym.

  3. LANN Says:

    oj vad synd det är om dig som måste se på skidor under nyår…:)

  4. Leffe Says:

    Tur att ni jobbar i en röd stuga med vita knutar i Stockholm då. 😉


Lämna en kommentar